Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruotsi, Tanska ja Saksa ylimääräiseen kokoukseen Brysseliin rajavalvonnan kiristymisen takia

Ulkomaat
 
Matkaajat Tanskan rajatarkastuksista: Sotku syö aikaa ja työpaikkoja
Matkaajat Tanskan rajatarkastuksista: Sotku syö aikaa ja työpaikkoja
Ruotsi alkoi vaatia henkilöllisyyspapereita jo Tanskan puolella turvapaikanhakijoiden määrän rajoittamiseksi. Tanska kertoi oitis, että se aloittaa rajatarkastukset Saksan rajalla. Kööpenhaminan asemalla moni pelkää tarkastusten seurauksia työmatkaliikenteessä. Tiukalla turvapaikkalinjalla on myös ymmärtäjänsä. Toimittaja: Elina Kervinen, kuvaus: Jacob Crawford.

Tukholma. EU:n komissio on kutsunut Ruotsin, Tanskan ja Saksan loppiaisena kokoukseen Brysseliin kiristyneen rajavalvonnan johdosta, kertovat useat paikalliset tiedotusvälineet.

Kokoukseen osallistuvat Ruotsin maahanmuuttoministeri Morgan Johansson, Tanskan integraatiosta vastaava ministeri Inger Støjberg ja Ole Schröder, Saksan siirtoaisasioista vastaava sisäministeriön valtiosihteeri.

”Kokouksen tarkoituksena on keskustella maiden välisestä koordinaatiosta”, sanoo EU-komission tiedottaja Margaritis Schinas TT:lle.

Ruotsi alkoi maanantaina vaatia kaikilta bussilla, junalla tai lautalla maahan tulevilta henkilöpapereita jo rajan takana. Käytännössä tarkastuksia tehdään esimerkiksi Kastrupin lentokentän juna-asemalla Kööpenhaminassa. Tanska aloitti vastauksena tähän heti omat väliaikaiset rajatarkastuksensa Saksan vastaisella rajalla.

Komissio tutkii paraikaa Ruotsin aloittamien henkilöllisyystodistusten tarkastusten laillisuutta. Schengen-sopimuksen rajoissa rajatarkastukset voi aloittaa tilapäisesti, jos yleinen järjestys tai sisäinen turvallisuus on uhattuna.

”Komissio toteaa tietenkin, että nykyinen siirtolaisuuden paine - - voi johtaa vakaviin uhkiin -- ja sillä tavoin rajatarkastukset voivat olla oikeutettuja. Mutta jäsenmaiden täytyy noudattaa EU:n sääntöjä, mitä tällaisiin tarkastuksiin tulee, ja me tutkimme parhaillaan Ruotsin eilen voimaan astuneen lain laillisuutta”, sanoi komission siirtolaisuusasioista vastaava tiedottaja Tove Ernst TT:lle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat