Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Obama kyynelehti vaatiessaan aselakien tiukennuksia

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama itki avoimesti vaatiessaan Yhdysvaltoja puuttumaan aseväkivaltaan.

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat
Presidentti Obama itki vaatiessaan tiukennuksia aselakeihin
Presidentti Obama itki vaatiessaan tiukennuksia aselakeihin
Kyyneleet valuivat Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman poskille, kun hän puhui Newtownissa Connecticutissa kolme vuotta sitten ammutuista lapsista. Kuva: Reuters

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama itki tiistaina avoimesti vaatiessaan Yhdysvaltoja puuttumaan aseväkivaltaan.

Kyyneleet valuivat Obaman poskille, kun hän puheessaan viittasi Newtownissa Connecticutissa kolme vuotta sitten ammuttuihin lapsiin. Joukkoampumisessa kuoli 20 lasta.

”Joka kerta kun ajattelen näitä lapsia, minua suututtaa”, Obama sanoi lehdistötilaisuudessa.

”Meidän kaikkien täytyy vaatia kongressilta rohkeutta pitää puolensa aselobbareiden valheita vastaan.”

Viimeisen virkavuotensa aloittanut Obama esittää kiristyksiä aseiden ostajien taustojen tarkistamiseksi.

Obaman yritys saada aselakeihin suurempia muutoksia kaatui kongressissa kolme vuotta sitten. Nyt Obama ei yritäkään uudistaa lakeja laajemmin, vaan ajaa jo olemassa olevien lakien tarkempaa noudattamista.

Valkoisen talon tavoite on edellyttää yhä useampia aseiden myyjiä rekisteröitymään asekauppiaiksi, niin että he joutuisivat tekemään ostajille taustatarkistukset.

Erityisesti kauppiaat, jotka myyvät aseitaan internetissä ja messuilla, halutaan rekisteriin sekä tekemään taustatarkistukset mahdollisille ostajille. Lisäksi aseista, jotka katoavat matkalla valmistajalta ostajalle, pitää jatkossa ilmoittaa liittovaltiolle, kertoo Washington Post.

Obama vaati tiistaina puheessaan myös parannusta aseturvallisuuteen teknologian avulla. Hän otti esimerkiksi puhelimen, joka tunnistaa oikean omistajan sormenjäljen avulla.

”On olemassa sovellus, joka voi auttaa löytämään kateissa olevan taulutietokoneen – tätä tapahtuu minulle usein, mitä vanhemmaksi käyn –, ja jos voimme tehdä sen iPadin kanssa, ei ole syytä, miksi emme voisi tehdä sitä varastetun aseen kanssa”, Obama sanoi.

Presidentti esitti myös 500 miljoonan dollarin satsausta mielenterveyspalveluihin. Kaksi kolmannesta ampuma-asekuolemasta Yhdysvalloissa on presidentin mukaan itsemurhia.

Obama tahtoo myös tehostaa aseiden ostajien taustatarkastuksia. Sitä varten FBI palkkaa yli 200 uutta työntekijää. He tulevat tekemään aseiden ostajien taustatarkistuksia ympäri vuorokauden viikon jokaisena päivänä. Lisäksi alkoholista, tupakasta, aseista ja räjähteistä vastaava virasto on perustanut uuden tutkimuskeskuksen, joka tarkkailee verkossa tapahtuvaa laitonta asekauppaa, kertoo Washington Post.

CARLOS BARRIA / Reuters
Yhdysvaltain presidentti Barack Obama itki vaatiessaan aselakien tiukennuksia.
Yhdysvaltain presidentti Barack Obama itki vaatiessaan aselakien tiukennuksia.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat