Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kölnin uudenvuodenaaton hyökkäykset tyrmistyttävät Saksassa

Saksan liittokansleri Angela Merkel vaatii oikeusvaltion kovaa vastausta Kölnin seksuaalirikoksiin

Ulkomaat
 
WOLFGANG RATTAY / Reuters
Kölnin pormestari Henriette Reker ja poliisipäällikkö Wolfgang Albers pitivät tiistaina tiedotustilaisuuden uudenvuoden tapahtumista.
Kölnin pormestari Henriette Reker ja poliisipäällikkö Wolfgang Albers pitivät tiistaina tiedotustilaisuuden uudenvuoden tapahtumista. Kuva: WOLFGANG RATTAY / Reuters

Berliini

Opiskelija Michelle Laukat ja hänen kaveriporukkansa oli uudenvuodenaattona matkalla katsomaan ilotulitusta Kölnin rautatieaseman läpi, kun miesjoukko piiritti heidät.

Artikkeliin liittyvät

”Me emme päässeet enää eteenpäin. Ulkomaalaistaustaiset miehet tulivat ja kävivät kiinni, jotkut yrittivät riisua meiltä vaatteita”, Laukat sanoi uutiskanava N-tv:n studiohaastattelussa tiistaina illalla.

Michelle Laukatin mukaan hänen kaveriporukkansa pääsi tekijöistä eroon koska he pystyivät pysyttelemään yhdessä ja koska heidän joukossaan oli myös miehiä.

”Menin tekemään lauantaina ilmoitusta varastetusta puhelimesta ja seksuaalisesta häirinnästä, mutta jälkimmäistä ei Kölnin poliisi silloin ottanut tosissaan. Nyt jälkikäteen kyllä”, Laukat sanoi televisiohaastattelussa.

Monta päivää jälkijunassa, maanantaina ja tiistaina on käynyt ilmi, mitä uudenvuodenyönä Kölnissä tapahtui.

Noin tuhat ulkomaalaistaustaista miestä oli kokoontunut Kölnin päärautatieaseman ja tuomiokirkon väliselle aukiolle. Poliisin mukaan naiset ovat kertoneet heidän olleen ”pohjoisafrikkalaisen tai arabin näköisiä”.

Osa miehistä muodosti pienempiä ryhmiä, kävi käsiksi naisiin ja myös varasti heiltä lompakoita ja puhelimia.

Tiistai-iltaan mennessä Kölnin poliisi oli saanut yhteensä 90 rikosilmoitusta. Hampurin ja Stuttgartin poliisit kertoivat samanlaisista teoista uudenvuodenaattona.

Kölnin poliisipäällikön Wolfgang Albers kuvaili tapahtumia ”rikollisuuden uudeksi ulottuvuudeksi”. Hänen mukaansa tekijät olivat 15–35-vuotiaita miehiä.

”Tekijöiden etsintää vaikeuttaa, että uhreiksi joutuvat naiset eivät pysty tilanteen sekavuuden vuoksi kuvailemaan tekijöitä tarkasti”, Albers sanoi Spiegel Online -verkkolehden mukaan.

Miesten muodostamat piirit ahdistivat naiset keskelleen, ja osa miehistä kävi naisiin käsiksi. Ainakin yhden naisen epäillään tulleen raiskatuksi Kölnissä.

Saksan liittokansleri Angela Merkel vaati tiistaina, että oikeusvaltion on reagoitava kovin keinoin.

Merkel sanoi olevansa tyrmistynyt Kölnin uudenvuodenyön tapahtumista, ja hän nimitti miesten naisia vastaan tekemiä hyökkäyksiä kuvottaviksi.

Myös Nordrhein-Westfalenin osavaltion sosiaalidemokraattisen pääministerin Hannelore Kraftin mukaan mahdollisimman moni tekijöistä täytyy ottaa kiinni ja rangaista.

”Sen täytyy tapahtua heidän taustastaan riippumatta. Niissä tapauksissa, joissa tunnusmerkistö täyttyy, pitää rikoksiin syyllistyneet myös lähettää pois maasta.”

Kölnin ylipormestari Henriette Reker piti Kölnin poliisin ja liittovaltion poliisin kanssa tiistaina kriisikokouksen.

Humalaiset miehet saivat aikaan valtavan kaaoksen, kertaa aamuyöllä asemalle saapunut 31-vuotias nainen Süddeutsche Zeitungissa.

”Minua tuli vastaan useita itkuisia naisia, ja ihmettelin, että mitä täällä tapahtuu”, hän kuvaa tilannetta nimettömänä.

Köln valmistautuu parhaillaan helmikuun alun karnevaaleihin. Niille odotetaan satojatuhansia vierailijoita.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat