Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turkin poliisi takavarikoi yli 1 200 siirtolaisille tarkoitettua väärennettyä pelastusliiviä

Ulkomaat
 
GIORGOS MOUTAFIS
Syyrialaisia ja irakilaisia pakolaisia saapui kumiveneellä Kreikan Lesboksen saarelle uudenvuodenpäivänä.
Syyrialaisia ja irakilaisia pakolaisia saapui kumiveneellä Kreikan Lesboksen saarelle uudenvuodenpäivänä. Kuva: GIORGOS MOUTAFIS

Turkissa on valmistettu väärennettyjä pelastusliivejä Kreikkaan pyrkiville siirtolaisille, Britannian yleisradio BBC kertoo.

Turkin poliisi teki keskiviikkona Izmirin satamakaupungissa ratsian pelastusliivejä valmistavaan verstaaseen, josta löytyi yli tuhat viallista pelastusliiviä. Kellukkeiden sijaan liivit oli täytetty pakkausmateriaalilla.

Tiistaina 34 siirtolaisen ruumiit löydettiin Turkin rannikolta. Monella hukkuneista oli yllään pelastusliivit. Kuolleiden joukossa oli useita lapsia.

YK:n mukaan 3 771 ihmistä kuoli tai katosi Kreikkaan meren yli yrittäessään vuonna 2015.

Talvesta huolimatta siirtolaisia saapuu Kreikan saarille yhä joka päivä. Yksin Lesboksen saarelle on tänä vuonna saapunut puoli miljoonaa siirtolaista.

Kunnollinen pelastusliivi maksaa noin 130 euroa, mutta moni yrittää pärjätä alle 15 euron liivillä, josta ei todellisuudessa ole mitään hyötyä.

Izmirin verstaasta takavarikoitiin kaikkiaan 1 263 väärennettyä pelastusliiviä, Turkin Dogan-uutistoimisto kertoi. Verstaassa työskenteli neljä ihmistä, joista kaksi oli nuoria syyrialaisia tyttöjä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat