Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Iran: Saudi-Arabian koneet pommittivat Jemenin-lähetystöämme

Ulkomaat
 

Iranin ja Saudi-Arabian välirikko sai torstaina vaarallisen käänteen, kun Iran syytti Saudi-Arabian ilmavoimien pommittaneen Iranin Jemenin-suurlähetystöä.

”Saudi-Arabia on vastuussa suurlähetystörakennuksen vaurioista ja joidenkin henkilökunnan jäsenten vammoista”, Iranin ulkoministeriön tiedottaja Hossein Jaber Ansari sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Saudi-Arabian johtama liittouma on tehnyt iskuja Jemeniin sitten viime kevään, jolloin sisällissota Jemenissä alkoi. Saudi-Arabia tukee shiialaisia huthikapinallisia vastaan taistelevia joukkoja. Jemenin pääkaupunki Sanaa on huthien hallussa.

Liittouman tiedottaja sanoi uutistoimisto Reutersille, että asiaa tutkitaan.

Iranin ja Saudi-Arabian valmiiksi huonot välit menivät viikonloppuna poikki shiialaisen uskonoppineen teloituksesta alkaneessa kiistassa.

Saudi-Arabia teloitti lauantaina 47 terrorismista tuomittua, mukana myös tunnetun shiialaisen uskonoppineen Nimr al-Nimrin. Iran arvosteli teloitusta tuoreeltaan, ja sunnuntainvastaisena yönä väkijoukko hyökkäsi Saudi-Arabian Teheranin-suurlähetystöön.

Sunnuntai-iltana Saudi-Arabia ilmoitti katkaisevansa lähetystöhyökkäyksen vuoksi diplomaattisuhteensa Iraniin. Sen jälkeen maat aloittivat kauppasodan.

Saudi-Arabia on pitänyt itseään sunnalaisuuden johtomaana ja Iran shiialaisuuden. Välirikon onkin pelätty vaikuttavan uskonhaarojen suhteisiin koko Lähi-idässä.

Pahimmissa peloissa maiden on pelätty ajautuvan jopa sotaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat