Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EU kiitteli Syyrian päätöstä sallia apu piiritettyyn kaupunkiin – ”Me olemme unohtaneet, miltä leipä maistuu”

Ulkomaat
 
Reuters
Uutistoimisto Reutersin välittämä kuva pikkulapsesta Madayan kaupungissa viime tiistaina. Kuvan aitoutta ei ole voitu varmistaa riippumattomista lähteistä.
Uutistoimisto Reutersin välittämä kuva pikkulapsesta Madayan kaupungissa viime tiistaina. Kuvan aitoutta ei ole voitu varmistaa riippumattomista lähteistä. Kuva: Reuters

EU kiitteli perjantaina Syyrian hallituksen lupausta sallia avustuskuljetukset piirittämäänsä Madayan kaupunkiin, jossa asukkaiden on kerrottu kuolleen nälkään.

”Syyrian hallinnon päätös sallia humanitäärinen apu Madayaan on askel oikeaan suuntaan”, EU:n ulkopoliittinen edustaja Federica Mogherini ja humanitäärisestä avusta vastaava komissaari Christos Stylianides totesivat yhteisessä tiedotteessa uutistoimisto Reutersin mukaan.

Syyria ilmoitti päästävänsä avustuskuljetukset myös kahteen muuhun piiritettyyn kaupunkiin.

Madayasta sosiaalisessa mediassa ja tiedotusvälineissä julkaistut kuvat ovat viime päivinä järkyttäneet maailmalla. Kuvissa on näkynyt nälkiintyneitä lapsia ja aikuisia.

”Me elimme ennen puiden lehdillä ja kasveilla, mutta nyt me kamppailemme lumimyrskyssä, eikä kasveja tai lehtiä enää ole”, sanoi oppositioaktivisti Majed Ali puhelimitse Madayasta uutistoimisto Reutersille.

”Me olemme unohtaneet, miltä leipä maistuu”, sanoi 27-vuotias Muhammed uutistoimisto AFP:lle.

YK:n mukaan sillä on uskottavia tietoja siitä, että ihmisiä on menehtynyt Madayassa nälkään. Maailmanjärjestön mukaan kaupungissa on vaarassa noin 40 000 ihmistä.

Viimeksi kaupunki on saanut humanitääristä apua lokakuussa. Sen jälkeen apua ei ole päästetty perille ”lukuisista vaatimuksista huolimatta”, YK sanoo.

Tällä viikolla Syyriassa on satanut runsaasti lunta, ja piiritetyn kaupungin asukkaat ovat polttaneet huonekaluja ja ovia lämmittääkseen koteja.

Oppositiomielisen Syrian Observatory For Human Rights -järjestön mukaan ainakin kymmenen ihmistä on kuollut Madayassa ruoan ja lääkkeiden puutteeseen.

YK ilmoitti valmistelevansa apukuljetuksia, joiden pitäisi päästä perille parissa päivässä. Apua viedään myös piiritettyinä oleviin Fuan ja Kefrayan kaupunkeihin.

Saarrot ovat yleinen sodankäynnin muoto Syyrian sisällissodassa. Hallituksen joukot ovat saartaneet useita kapinallisten hallitsemia kaupunkeja Damaskoksen lähistöllä jo vuosien ajan. Viime aikoina myös jotkut kapinallisryhmät ovat alkaneet saartaa hallituksen hallussa olevia alueita.

Yli 260 000 ihmistä on kuollut vuonna 2011 alkaneessa Syyrian sodassa. Miljoonat ovat joutuneet jättämään kotinsa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat