Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Automaattinen pieni matkustajakopteri kehitteillä: ”Lentäjä” ei voi itse ohjata konetta

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat
Miten olisi työmatka pienoiskopterilla?
Miten olisi työmatka pienoiskopterilla?
Kiinalainen Ehang yrittää tuoda markkinoille automaattisen pienoiskopterin, joka voi kuljettaa matkustajan. Kuva Reuters

Kiinalainen teknologiayritys Ehang on esitellyt maailman ensimmäisen automaattisen pienoiskopterin, joka kykenee kantamaan matkustajan.

Las Vegasin elektroniikkamessuilla Yhdysvalloissa paljastettu Ehang 184 on täysin automatisoitu tietokoneiden ja sensoreiden avulla aasta beehen lentävä laite. Kopterissa ei ole minkäänlaisia hallintalaitteita. Matkustaja voi säätää vain ilmastointia.

”Sisällä istuva ei ole lentäjä. Tulevaisuudessa ei tarvita lentolupakirjaa. Olet vain matkustaja. Istut kopteriin ja nautit kyydistä”, Ehangin perustajiin kuuluva Derrick Xiong sanoo.

Kopteri pystyy tällä hetkellä nostamaan yhden matkustajan runsaan kolmen kilometrin korkeuteen. Matkanopeus on noin 100 kilometriä tunnissa. Akut riittävät runsaan 20 minuutin lentoon, mikä tekee toimintasäteeksi runsaat 30 kilometriä.

Ehang 184:ssä on kahdeksan potkuria, mikä lisää selviämisen mahdollisuuksia tilanteissa, joissa useampi järjestelmä tökkisi yhtä aikaa. Yhtiö suunnittelee myös perustavansa ”lennonjohtokeskuksen”, josta voidaan tarvittaessa etäohjata koptereita.

Mikäli kopteri pääsee myyntiin, sen hinta saattaa olla jopa noin 300 000 euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat