Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Harry Potterista tuttu tunturipöllö liihotteli liikennekamerakuviin Kanadassa

Ulkomaat
 
Tunturipöllö kävi ihmettelemässä kanadalaista liikennekameraa
Tunturipöllö kävi ihmettelemässä kanadalaista liikennekameraa
Montrealissa sijaitseva liikennekamera tallensi sunnuntaina tunturipöllön liitelyn. Tunturipöllöjä tavataan lähinnä pohjoisella tundravyöhykkeellä, mutta ajoittain niitä eksyy ravinnon perässä etelään.

Kanadan Montrealissa sijaitseva liikennekamera tallensi viime sunnuntaina poikkeuksellisen näyn, kun tunturipöllö liihotti hetkellisesti kohti kameraa ja jatkoi matkaansa sen ohitse. Poikkeukselliseksi lyhyen havainnon teki se, että tunturipöllöjä ei useinkaan nähdä Quebecin provinssin korkeudella.

Tunturipöllöjä tavataan lähinnä pohjoisella tundravyöhykkeellä, eivätkä ne juuri liiku arktisen elinympäristönsä ulkopuolelle. Huonoina sopulivuosina, kun ravintoa on vähän, tunturipöllöt saattavat kuitenkin vaeltaa kauas tundralta ja liikkua jopa tuhansien kilometrien päähän. Suurvaellusten välillä voi kulua jopa vuosikymmeniä.

Montrealissa havaittu yksilö todennäköisesti onkin kotoisin Kanadan tundralta ja matkaamassa kohti etelää sekä ravintoa.

Suomessa tunturipöllö on äärimmäisen uhanalainen ja rauhoitettu laji. Niitä tavataan lähinnä pohjoisimmassa Lapissa, eikä sielläkään uskota elävän kuin korkeintaan muutamia satoja yksilöitä.

Tunturipöllöt tulivat tutuksi myös J. K. Rowlingin Harry Potter -kirjasarjassa. Tarinassa Hedwig-tunturipöllö toimi päähenkilö Harryn lemmikkinä ja postinkantajana.

Reuters
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat