Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Konsertteja siltojen alla

Ulkomaat
 

Myanmar on entinen sotilasdiktatuuri, jossa hallituksen vastustamisesta joutui helposti vankilaan vielä muutama vuosi sitten. Marraskuussa siellä pidettiin vaalit, jotka oppositio voitti.

Tiukasta hallinnosta huolimatta punk-musiikki ja siihen liittyvä kulttuuri löysivät tiensä Myanmariin 1990-luvun alkupuolella. ”Ihmiset toivat kasetteja ulkomailta”, kertoo Never-Reverse-yhtyeen Mg Nyan.

Hänen mukaansa Yangonissa on nykyisin noin seitsemän aktiivista punk-yhtyettä, ja punk-piireissä arviolta parisataa ihmistä. Monet heistä ovat mukana ideologisista syistä.

”Minulle punk merkitsee avoimempaa, vapaampaa yhteiskuntaa ja kapitalismin vastustamista”, Mg Nyan sanoo.

Nuorista punkkareista ylivoimainen enemmistö on miehiä, melko keskiluokkaisista perheistä. HS:n tapaamien punkkarien joukossa on esimerkiksi opiskelijoita, työttömiä, ravintolakokki, kitarakaupan myyjä ja pienyrittäjä.

Konsertteja yhtyeet järjestävät lähinnä baareissa ja siltojen alla. Toisinaan konserteilla kerätään rahaa köyhien auttamiseen. Usein konsertit pidetään puolisalaa. Niiden järjestämiseen pitäisi olla poliisin lupa, mutta luvan hankkiminen on työlästä ja epävarmaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat