Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kölnin poliisipäällikkö hyllytettiin uudenvuoden ahdistelujen takia

Poliisi ei kyennyt auttamaan ulkomaalaistaustaisen miesjoukon ahdistelemia naisia uutenavuonna.

Ulkomaat
 
WOLFGANG RATTAY
Kölnin poliisipäällikkö Wolfgang Alberts kertoi uudenvuoden tapahtumista tiedotustilaisuudessa keskiviikkona Kölnissä.
Kölnin poliisipäällikkö Wolfgang Alberts kertoi uudenvuoden tapahtumista tiedotustilaisuudessa keskiviikkona Kölnissä. Kuva: WOLFGANG RATTAY

Kölnin kaupungin poliisipäällikkö Wolfgang Albers on siirretty syrjään tehtävistään, kertoo saksalainen Deutsche Welle. Albersin kerrottiin siirtyneen ”ennenaikaiselle eläkkeelle”.

Hyllytyksen syyt johtuvat uudenvuodenyön tapahtumista Kölnin päärautatieaseman ja tuomiokirkon välisellä aukiolla. Epäilysten mukaan noin tuhat ulkomaalaistaustaista miestä oli kokoontunut aukiolle, missä he ahdistelivat ja ryöstelivät naisia. Poliisia on syytetty saamattomuudesta tapahtumien estämiseksi.

”Tämä (hyllytys) on välttämätöntä, jotta kansalaisten luottamus ja Kölnin poliisin toimintakyky voidaan taata”, alueen poliisiasioista vastaava ministeri Ralf Jäger totesi DW:n mukaan.

Perjantaina viranomaiset kertoivat vapauttaneensa kaksi teoista epäiltyä todisteiden puutteessa. Toinen heistä on 16-vuotias marokkolainen ja toinen 23-vuotias tunisialainen.

Viranomaiset jatkavat tapauksen tutkintaa. Heillä on käsiteltävänä muun muassa 350 tuntia alueelta kuvattuja videoita. Vastaavia tapauksia epäillään tapahtuneen myös Hampurissa ja Stuttgartissa.

Slovakian pääministeri Robert Fico vaati perjantaina koolle EU:n huippukokousta Saksan uudenvuodenaaton tapahtumien vuoksi.

"Kutsun Eurooppa-neuvoston puheenjohtajaa Donald Tuskia ja Euroopan komission puheenjohtajaa Jean-Claude Junckeria kiirehtimään päätöstä Euroopan rannikkovartioston ja rajavartiojoukkojen perustamiseksi”, Fico sanoi.

"Siksi on välttämätöntä kutsua koolle huippukokous.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat