Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lähteet Reutersille: Meksiko valmis luovuttamaan huumepomon Yhdysvaltoihin

Syyttäjä: Maailman etsityin huumepomo ”El Chapo” jäi kiinni, koska tahtoi elämästään Narcos-tyylisen elokuvan

Joaquín ”El Chapo” Guzmán pakeni vankilasta puoli vuotta sitten tunnelia pitkin. Syyttäjän mukaan hän näyttää halunneen tehdä oman versionsa viihdepalvelu Netflixin suositusta sarjasta Narcos.

Ulkomaat
 
Meksikon poliisi esitteli kiinniotettua huumepomoa medialle
Meksikon poliisi esitteli kiinniotettua huumepomoa medialle
Puoli vuotta sitten vankilasta paennut huumepomo Joaquín ”El Chapo” Guzmán pidätettiin Los Mochisin kaupungissa miehen kotimaakunnassa Sinaloassa.

Maailman etsityin huumerikollinen Joaquín ”El Chapo” Guzmán jäi kiinni osittain siksi, että hän tahtoi tehdä elämästään elokuvan, sanoo Meksikon yleinen syyttäjä.

Guzmán pidätettiin perjantaina aamuyöllä Los Mochisin kaupungissa. Hän pakeni vankilasta puoli vuotta sitten tunnelia pitkin.

Syyttäjä Arely Gómez sanoi, että viranomaiset johdatti huumepomon jäljille osittain tämän pyrkimys tehdä elämästään elokuva. Hanketta varten Guzmán oli asianajajiensa välityksellä yhteydessä elokuvatuottajiin ja näyttelijöihin.

Viranomaiset saivat tietää tapaamisista. Sitä kautta avautunutta tutkintalinjaa pitkin he pääsivät selville Guzmánin sijainnista.

Syyttäjän kertoman perusteella huumepomo näyttää halunneen tehdä oman versionsa viihdepalvelu Netflixin suositusta sarjasta Narcos, joka kertoo kolumbialaisen huumepomon Pablo Escobarin elämästä.

Guszmán toimitettiin takaisin samaan korkeimman turvallisuustason vankilaan, josta hän karkasi puoli vuotta sitten.

”Tehtävä on suoritettu. Saimme hänet. Haluan tiedottaa meksikolaisille, että Joaquín Guzmán Loera on pidätetty”, presidentti Enrique Peña Nieto kirjoitti perjantaina Twitterissä.

Guzmán pidätettiin Los Mochisin kaupungissa miehen kotimaakunnassa Sinaloassa. Sinaloan kuvernööri Mario López Valdez sanoi AFP:n mukaan, että Guzmán pidätettiin hotellissa kaupungin laitamilla.

Meksikon merivoimat oli tehnyt pidätystä ennen laajoja etsintäoperaatioita Meksikon luoteisissa osavaltioissa Sinaloassa ja Durangossa tavoittaakseen 58-vuotiaan huumeparonin.

Yhdysvallat on määritellyt Guzmánin maailman vaikutusvaltaisimmaksi huumejohtajaksi.

168 senttimetriä pitkän Guzmánin lisänimi El Chapo merkitsee ”pätkää”.

Guzmán joutuu oikeuskäsittelyyn hänen mahdollisesta luovuttamisestaan Yhdysvaltoihin, viranomaiset kertoivat lauantaina uutistoimisto AFP:n mukaan.

Meksikon syyttäjänviraston mukaan menettely perustuu kahteen Yhdysvaltojen viranomaisten viime vuonna tekemään luovutuspyyntöön. Viranomaiset eivät kuitenkaan kertoneet, milloin oikeustoimet alkavat.

Guzmánin lakimiehillä on kolme päivää aikaa jättää vastalauseensa hänen luovuttamisestaan ja 20 päivää aikaa todistaa lausumansa. Syyttäjänvirasto kertoi tuovansa oikeudenkäyntiin todisteita taistellakseen Guzmánin vastaväitteitä vastaan.

Presidentti Enrique Peña Nieton hallitus ei ollut suostunut Guzmánin luovuttamiseen ennen hänen heinäkuista pakoaan, mutta nyt hallitus harkitsee luovutusta.

Meksikon hallitus sai virallisen luovutuspyynnön Yhdysvalloista kesäkuussa kaksi viikkoa sen jälkeen, kun Guzmán oli karannut vankilasta. Yhdysvalloissa Guzmánia odottavat huumekauppaa koskevat syytteet.

Sinaloa-huumekartellin johtaja Guzmán pakeni vankilasta heinäkuussa. Puolitoista kilometriä pitkän pakotunnelin alkupää oli hänen sellinsä suihkutilassa, johon valvontakamera ei yltänyt.

Hänet oli vangittu vähän yli vuosi aiemmin ja suljettu korkeimman turvallisuustason vankilaksi luokiteltuun El Altiplanon vankilaan. Hän karkasi vankilasta myös vuonna 2001, jolloin hän pakeni pyykkikärryssä.

Viime syksynä poliisin erikoisjoukot olivat jo Guzmánin kintereillä, mutta tämä onnistui pakenemaan takaa-ajajia Sierra Madren vuoristossa. Tuolloin viranomaiset kertoivat Guzmánin loukkaantuneen.

Guzmánin pako on ollut kiusallinen presidentti Enrique Peña Nietolle, joka toissa vuonna juhli tämän kiinniottoa esimerkkinä siitä, kuinka Meksiko panee huumekartelleita aisoihin.

Paon jälkeen Meksiko on pidättänyt useita vankilaviranomaisia. Guzmán puolestaan on solvannut Twitterissä poliisia ja presidentti Peña Nietoa.

Poliiseja ja vanginvartijoita on ollut syytettynä siitä, että he auttoivat Guzmánia pakenemaan. Huumepomon apureita on syytetty pakotunnelin kaivamisesta.

Lue HS:n Sunnuntai-sivujen laaja artikkeli Pahan miehen pako – huumeparoni El Chapo murhaa, lahjoo, salakuljettaa ja on monien meksikolaisten sankari.

EDGARD GARRIDO / Reuters
Sotilaat saattoivat kiinniotettua Joaquín ”El Chapo” Guzmánia Mexico Cityssä perjantaina.
Sotilaat saattoivat kiinniotettua Joaquín ”El Chapo” Guzmánia Mexico Cityssä perjantaina.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat