Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Meksikon presidentti: Tunnelin kautta paennut huumepomo ”El Chapo” saatu kiinni

Yhdysvallat on määritellyt Joaquín ”El Chapo” Guzmánin maailman vaikutusvaltaisimmaksi huumejohtajaksi.

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat
Reuters
Joaquín ”El Chapo” Guzmán
Joaquín ”El Chapo” Guzmán Kuva: Reuters

Meksikossa puoli vuotta sitten vankilasta paennut huumepomo Joaquín ”El Chapo” Guzmán on saatu kiinni, maan presidentti Enrique Peña Nieto kertoi perjantaina uutistoimisto AFP:n mukaan.

”Tehtävä on täytetty. Saimme hänet. Haluan tiedottaa meksikolaisille, että Joaquín Guzmán Loera on pidätetty”, presidentti kirjoitti Twitterissä.

Presidentti tai Meksikon viranomaiset eivät ole toistaiseksi kertoneet yksityiskohtia kiinniotosta. Meksikon merivoimat oli kuitenkin tehnyt pidätystä ennen laajoja etsintäoperaatioita Meksikon luoteisissa osavaltioissa Sinaloassa ja Durangossa tavoittaakseen 58-vuotiaan huumeparonin.

Yhdysvallat on määritellyt Guzmánin maailman vaikutusvaltaisimmaksi huumejohtajaksi.

Sinaloa-huumekartellin johtaja Guzmán pakeni vankilasta heinäkuussa. Puolitoista kilometriä pitkän pakotunnelin alkupää oli hänen sellinsä suihkutilassa, johon valvontakamera ei yltänyt.

Hänet oli vangittu vähän yli vuosi aiemmin ja suljettu korkeimman turvallisuustason vankilaksi luokiteltuun El Altiplanon vankilaan. Hän karkasi vankilasta myös vuonna 2001, jolloin hän pakeni pyykkikärryssä.

168 senttimetriä pitkän Guzmanin lisänimi El Chapo merkitsee ”pätkää”.

Viime syksynä poliisin erikoisjoukot olivat jo Guzmánin kintereillä, mutta tämä onnistui pakenemaan takaa-ajajia Sierra Madren vuoristossa. Tuolloin viranomaiset kertoivat Guzmánin loukkaantuneen.

Guzmánin pako on ollut kiusallinen presidentti Enrique Peña Nietolle, joka toissa vuonna juhli tämän kiinniottoa esimerkkinä siitä, kuinka Meksiko panee huumekartelleita aisoihin.

Paon jälkeen Meksiko on pidättänyt useita vankilaviranomaisia. Guzmán puolestaan on solvannut Twitterissä poliisia ja presidentti Nietoa.

Uutistoimito AFP:n mukaan Meksiko joutuu seuraavaksi puntaroimaan, luovuttaako se Guzmánin Yhdysvalloille. Ennen viime heinäkuun pakoa presidentti Peña Nieto ei suostunut Yhdysvaltojen luovutuspyyntöön.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat