Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Angela Merkel vaatii tiukempia lakeja rikollisten karkottamiseen Saksasta

Liitokanslerin ilmoitus tuli sen jälkeen, kun viranomaiset kertoivat, että Kölnin uudenvuoden väkivaltaisuuksista syytetyistä monet olivat turvapaikanhakijoita.

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat
KAI PFAFFENBACH / Reuters
Saksan liittokansleri Angela Merkel kristillisdemokraattien puoluekokouksessa joulukuussa.
Saksan liittokansleri Angela Merkel kristillisdemokraattien puoluekokouksessa joulukuussa. Kuva: KAI PFAFFENBACH / Reuters

Saksan liittokansleri Angela Merkel kertoi perjantaina tukevansa lakimuutoksia, jotka helpottaisivat rikoksiin syyllistyneiden maahanmuuttajien karkottamista maasta, kertoo uutistoimisto AFP.

Lauantaina Merkel lisäsi, että vankeustuomion saaneiden pakolaisten lisäksi myös ehdollisen tuomion saaneiden pitäisi joutua lähtemään Saksasta.

”Jos pakolainen uhmaa sääntöjä, siitä täytyy tulla seurauksia. Hän voi menettää oleskelulupansa riippumatta siitä, onko tuomio ehdollinen vai vankeustuomio”, hän sanoi AFP:n mukaan.

Merkelin ilmoitus tuli sen jälkeen, kun viranomaiset kertoivat, että Kölnin uudenvuoden väkivaltaisuuksista syytetyistä monet olivat turvapaikanhakijoita.

Epäilysten mukaan uutenavuotena noin tuhat ulkomaalaistaustaista miestä oli kokoontunut aukiolle, missä he ahdistelivat ja ryöstelivät naisia. Poliisia on syytetty saamattomuudesta tapahtumien estämiseksi ja Kölnin kaupungin poliisipäällikkö Wolfgang Albers on hyllytetty.

”Meidän tulee tehdä tämä itsemme ja niiden monien pakolaisten vuoksi, jotka eivät olleet paikalla Kölnin tapahtumien aikaan”, Merkel sanoi puolueensa virkamieskunnan kokouksessa Mainzissa.

Nykyisten lakien mukaan turvapaikanhakija lähetetään pakolla takaisin kotimaahansa vain, jos hänet on tuomittu vähintään kolmeksi vuodeksi vankeuteen ja jos hänen henkensä ei ole kotimaassa uhattuna.

Merkelin puolue eli kristillisdemokraatit hyväksyivät viikonlopun kokouksessaan aloitteen, joka helpottaisi rikoksiin syyllistyneiden turvapaikanhakijoiden karkotusprosessia, kertoo AFP.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun Merkel antaa avoimesti tukensa karkottamista säätelevän lain muuttamiselle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat