Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Republikaanien tärkeä taustavaikuttaja tuomitsee Donald Trumpin muslimivastaiset puheet

Ulkomaat
 
Brian Snyder / Reuters
Osa republikaaneista on huolissaan Donald Trumpin suosiosta.
Osa republikaaneista on huolissaan Donald Trumpin suosiosta. Kuva: Brian Snyder / Reuters

Washington

Yksi republikaanien merkittävimmistä taustavaikuttajista, öljymiljonääri Charles Koch tuomitsee presidenttiehdokas Donald Trumpin ja Ted Cruzin musliminvastaisen kampanjoinnin The Financial Times -lehden haastattelussa lauantaina.

Koch on yksi republikaanien suurimmista tukijoista ja vasemmiston suosikki-inhokki. Hän ja hänen veljensä David Koch aikovat käyttää 889 miljoonaa dollaria tämän vuoden vaaleissa itselleen tärkeiden asioiden, kuten vapaan markkinatalouden, veroleikkausten ja oikeusjärjestelmän uudistuksen edistämiseen.

Donald Trumpin aikomukset kieltää muslimeilta pääsy Yhdysvaltoihin tuhoaisi Kochin mukaan ”vapaan yhteiskunnan”. Hän huomauttaa myös, etteivät Irakin ja Afganistanin sodat lisänneet Yhdysvaltain turvallisuutta.

Republikaanien presidenttiehdokkaat ovat vaatineet kovempia toimia islamilaista terrorismia vastaan Pariisin ja San Bernardinon terrori-iskujen jälkeen.

Maailmassa on 1,6 miljardia muslimia, Koch muistuttaa The Financial Times-lehden haastattelussa.

”Mitä me aiomme tehdä, pommittaa heidät kaikki?” Koch kysyy.

Kochin haastattelu kertoo siitä, kuinka huolissaan republikaanipuolue ja osa sitä tukevasta bisneseliitistä on siitä, että Trump tai Cruz valittaisiin puolueen presidenttiehdokkaaksi. Molemmat ehdokkaat vetoavat puolueen pienituloisiin, vähän koulutettuihin kannattajiin, jotka näkevät maahanmuuton uhaksi itselleen ja työpaikoilleen.

Puolue-eliitti pelkää, että Trumpin ja Cruzin muslimi- ja meksikolaisvastainen retoriikka vieroittaa latinoja ja muita vähemmistöjä entisestään republikaaneista. Vähemmistöt ovat Yhdysvalloissa kasvava äänestäjäryhmä, jonka vankka tuki Barack Obamalle takasi tälle voiton kaksissa viime vaaleissa.

Näin valitaan Yhdysvaltojen presidentti
Näin valitaan Yhdysvaltojen presidentti
Yhdysvaltojen presidentin valinta on monivaiheinen kisa, joka huipentuu marraskuussa 2016. Grafiikkavideo selittää päävaiheet alle kahdessa minuutissa.
Tällainen mies on presidentiksi haluava Donald Trump
Tällainen mies on presidentiksi haluava Donald Trump
Yhdysvaltojen presidentiksi haluava miljardööri Donald Trump on möläyttelijä, joka on suututtanut monet. Suorapuheisuudestaan huolimatta noin neljäsosa republikaanisen puolueen kannattajista haluaa hänet presidenttiehdokkaakseen.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat