Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mielenosoittajat saivat Ruotsin-junat pysäytettyä hetkeksi Kööpenhaminassa – vastustivat Ruotsin henkilöllisyys­tarkastuksia

Ulkomaat
 
Matkaajat Tanskan rajatarkastuksista: Sotku syö aikaa ja työpaikkoja
Matkaajat Tanskan rajatarkastuksista: Sotku syö aikaa ja työpaikkoja
Ruotsi alkoi vaatia henkilöllisyyspapereita jo Tanskan puolella turvapaikanhakijoiden määrän rajoittamiseksi. Tanska kertoi oitis, että se aloittaa rajatarkastukset Saksan rajalla. Kööpenhaminan asemalla moni pelkää tarkastusten seurauksia työmatkaliikenteessä. Tiukalla turvapaikkalinjalla on myös ymmärtäjänsä. Toimittaja: Elina Kervinen, kuvaus: Jacob Crawford.

Tukholma. Noin 300 aktivistin joukko protestoi lauantaina alkuillasta Kastrupin lentokentällä Kööpenhaminassa Ruotsin henkilöllisyystarkastuksia vastaan. Tanskan valtion junayhtiö DSB peruutti protestien vuoksi kaksi Ruotsiin päin kulkevaa junaa, kertoo tanskalainen Politiken-lehti. Tämän jälkeen liikenne jatkui normaalisti.

Ruotsi alkoi kuluvan viikon maanantaina vaatia henkilöpapereita kaikilta Ruotsiin junalla, bussilla tai tietyillä lautoilla pyrkiviltä jo Tanskan puolella. Tarkistukset ovat herättäneet närää niin Ruotsissa kuin Tanskassakin.

Mielenosoittajien tavoitteena on häiritä tarkastuksia seisomalla tarkastusjonossa asemalla ja kieltäytymällä näyttämästä henkilöpapereitansa.

”Tarkoituksena on protestoida hallituksen henkilöllisyystarkastuksia koskevaa päätöstä vastaan, joka mielestäni rajoittaa turvapaikanhakijoiden oikeutta saada asiansa käsitellyksi”, sanoi mielenilmauksen järjestäjiin kuuluva Ruotsin ympäristöpuolueen paikallispoliitikko Stellan Lindell TT:lle.

Ympäristöpuolue istuu hallituksessa, ja oli mukana tekemässä päätöstä henkilöllisyystarkastuksista. Puolue on saanut kovaa arvostelua myös omista riveistään.

Mielenosoitus sujui TT:n mukaan pääosin rauhallisesti. Pientä kähinää syntyi, kun mielenosoittajat koettivat päästä tarkastuspisteiden ohi.

Jacob Crawfurd
Aita erotti asemalaitureita Kastrupin rautatieasemalla viime maanantaina.
Aita erotti asemalaitureita Kastrupin rautatieasemalla viime maanantaina.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat