Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Huumepomo ”El Chapo” antoi pakomatkallaan haastattelun näyttelijä Sean Pennille – se oli yksi syy kiinni jäämiseen

Maailman vaikutusvaltaisimmaksi huumepomoksi sanottu Guzmán kertoi näyttelijälle muun muassa, että ”minä välitän enemmän heroiinia, meta-amfetaniinia, kokaiinia ja marihuanaa kuin kukaan muu maailmassa”.

Ulkomaat
 
Meksikon poliisi esitteli kiinniotettua huumepomoa medialle
Meksikon poliisi esitteli kiinniotettua huumepomoa medialle
Puoli vuotta sitten vankilasta paennut huumepomo Joaquín ”El Chapo” Guzmán pidätettiin Los Mochisin kaupungissa miehen kotimaakunnassa Sinaloassa.

Etsitty meksikolainen huumepomo Joaquín ”El Chapo” Guzmán antoi haastattelun yhdysvaltalaiselle näyttelijälle Sean Pennille ennen kiinnijäämistään.

Viranomaislähteet sanovat uutistoimisto haastattelun olleen yksi tekijä, joka johti Meksikon turvallisuusjoukot Guzmánin jäljille, kertoo uutistoimisto AFP.

Maailman vaikutusvaltaisimmaksi huumepomoksi sanottu Guzmán pakeni korkean turvallisuustason vankilasta heinäkuussa. Hänet pidätettiin viime perjantaina aamuyöllä tehdyssä operaatiossa.

Guzmánin pakomatka sai uuden absurdin käänteen, kun hänen uutisoitiin antaneen sen aikana haastattelun näyttelijä Sean Pennille Rolling Stone -lehteä varten.

Näyttelijä Sean Penn ja huumepomo Joaquín ”El Chapo” Guzmán kättelivät 2. lokakuuta 2015. Kuva on ruutukaappaus Rolling Stone -lehden artikkelista.
Näyttelijä Sean Penn ja huumepomo Joaquín ”El Chapo” Guzmán kättelivät 2. lokakuuta 2015. Kuva on ruutukaappaus Rolling Stone -lehden artikkelista.

Penn matkusti Meksikoon tapaamaan Guzmánia lokakuussa. Myöhemmin Guzmán antoi hänelle vielä videohaastattelun, jota varten Penn lähetti kysymykset ja Guzmán nauhoitti vastaukset.

Rolling Stone julkaisi haastattelun lauantai-iltana.

Haastattelussa Guzmán kertoo lapsuutensa köyhistä kotioloista ja siitä, kuinka aloittaneensa työt jo pienenä. 6-vuotiaana hän alkoi myydä appelsiineja ja virvoitusjuomia. 15-vuotiaana hän kasvatti marihuanaa ja unikkoa, koska hänellä ei ollut muita mahdollisuuksia ansaita elantoaan.

”Minä välitän enemmän heroiinia, meta-amfetaniinia, kokaiinia ja marihuanaa kuin kukaan muu maailmassa. Minulla on joukko sukellusveneitä, lentokoneita, kuorma-autoja ja laivoja”, hän sanoo.

Hän ei kuitenkaan pidä itseään väkivaltaisena ihmisenä.

”Minä vain puolustan itseäni. Mutta etsinkö ongelmia? En ikinä”, hän sanoo.

Penn kysyy Guzmánilta myös onko hän itse käyttänyt huumeita.

”En. Monta vuotta sitten kyllä kokeilin niitä”, hän sanoo.

Tapaaminen toteutui nimeämättömässä paikassa vuoristoisella viidakkoseudulla Meksikossa. Paikkaa vartioi yli 100 huumekartellin miestä. Läsnä oli myös meksikolainen näyttelijä Kate del Castillo, joka toimi tapaamisen välittäjänä ja tulkkina. He söivät yhdessä illallista, ja yhteensä Penn ja Guzmán puhuivat seitsemän tuntia.

Tapaamisen järjestämiseksi varten Penn turvautui lukuisiin turvatoimiin. Hän kuvailee käyttäneensä salattuja sähköposteja, anonyymeja sähköpostiosoitteita ja aina uutta puhelinta jokaista yhteydenottoa varten. Silti hän sanoo olleensa koko ajan varma, että viranomaiset seuraavat hänen viestejään. Meksikolaislähde sanoo The New York Timesille, että viranomaiset olivat tietoisia Pennin ja Guzmánin tapaamisesta.

Haastattelu näyttää joka tapauksessa kiusalliselta Meksikon viranomaisten kannalta. Penn kuvailee Guzmánin pojan ajaneen heidän autoaan matkalla tapaamispaikkaan. Heidät pysäytettiin armeijan tarkistuspisteellä, mutta sotilaat päästivät heidät läpi, kun he tunnistivat Guzmánin pojan. Tämä kertoo myös, että heillä on sisäpiirilähde, joka ilmoittaa, milloin armeijan tiedustelulentokone on liikkeellä.

Sean Pennin oli tarkoitus palata takaisin Guzmánin luo perusteellisempaa haastattelua varten. Pian heidän tapaamisensa jälkeen Meksikon turvallisuusjoukot kuitenkin aloittivat ison operaation Guzmánia ja tämän johtamaa Sinaloa-huumekartellia vastaan, ja toinen tapaaminen peruuntui. Guzmán vastasi kuitenkin Pennin lähettämiin kysymyksiin piilopaikassa nauhoitetulla videolla.

Meksikon syyttäjä kertoi aiemmin, että viranomaiset johdatti Guzmánin jäljelle tämän haave tehdä elämästään elokuva. Sitä varten Guzmán olisi tavannut elokuvatuottajia ja näyttelijöitä.

Sean Penn sanoo, että Guzmán oli ollut kiinnostunut omasta elämästään kertovan elokuvan tekemisestä.

Rolling Stonen mukaan Guzmán sai jutun tarkistettavakseen ennen julkaisua, eikä hän vaatinut siihen korjauksia.

Reuters
Joaquin ”El Chapo” Guzman on vangittuna korkeimman turvallisuustason vankilaksi luokitellussa El Altiplanossa.
Joaquin ”El Chapo” Guzman on vangittuna korkeimman turvallisuustason vankilaksi luokitellussa El Altiplanossa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat