Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Huumepomo ”El Chapo” antoi pakomatkallaan haastattelun näyttelijä Sean Pennille – se oli yksi syy kiinni jäämiseen

Maailman vaikutusvaltaisimmaksi huumepomoksi sanottu Joaquín Guzmán kertoi Pennille muun muassa, että ”minä välitän enemmän heroiinia, metamfetaniinia, kokaiinia ja marihuanaa kuin kukaan muu maailmassa”.

Ulkomaat
 
Näyttelijä Sean Penn ja huumepomo Joaquín ”El Chapo” Guzmán kättelivät 2. lokakuuta 2015. Kuva on ruutukaappaus Rolling Stone -lehden artikkelista.
Näyttelijä Sean Penn ja huumepomo Joaquín ”El Chapo” Guzmán kättelivät 2. lokakuuta 2015. Kuva on ruutukaappaus Rolling Stone -lehden artikkelista.

Meksikolainen huumepomo Joaquín ”El Chapo” Guzmán antoi haastattelun yhdysvaltalaiselle näyttelijälle Sean Pennille Rolling Stone -lehteä varten ennen kiinnijäämistään.

Viranomaislähteet sanovat haastattelun olleen yksi tekijä, joka johti Meksikon turvallisuusjoukot Guzmánin jäljille, kertoo uutistoimisto AFP.

Maailman vaikutusvaltaisimmaksi huumepomoksi sanottu Guzmán pakeni korkean turvallisuustason vankilasta heinäkuussa. Hänet pidätettiin viime perjantaina aamuyöllä tehdyssä operaatiossa.

Penn matkusti Meksikoon tapaamaan Guzmánia lokakuussa. Myöhemmin Guzmán antoi hänelle vielä videohaastattelun, jota varten Penn lähetti kysymykset ja Guzmán nauhoitti vastaukset.

Rolling Stone julkaisi haastattelun lauantai-iltana.

Haastattelussa Guzmán kertoo lapsuutensa köyhistä kotioloista ja siitä, kuinka aloitti työt jo pienenä. 6-vuotiaana hän alkoi myydä appelsiineja ja virvoitusjuomia.

15-vuotiaana hän kasvatti marihuanaa ja unikkoa, koska hänellä ei ollut muita mahdollisuuksia ansaita elantoaan.

”Minä välitän enemmän heroiinia, metamfetamiinia, kokaiinia ja marihuanaa kuin kukaan muu maailmassa. Minulla on joukko sukellusveneitä, lentokoneita, kuorma-autoja ja laivoja”, hän sanoo haastattelussa.

Hän ei kuitenkaan pidä itseään väkivaltaisena ihmisenä. ”Minä vain puolustan itseäni. Mutta etsinkö ongelmia? En ikinä”, hän sanoo.

Tapaaminen toteutui nimeämättömässä paikassa vuoristoisella viidakkoseudulla Meksikossa. Paikkaa vartioi yli 100 huumekartellin miestä.

Tapaamisen järjestämiseksi Penn turvautui lukuisiin turvatoimiin. Hän kuvailee käyttäneensä salattuja sähköposteja, anonyymeja sähköpostiosoitteita ja aina uutta puhelinta jokaista yhteydenottoa varten.

Silti hän sanoo olleensa koko ajan varma, että viranomaiset seuraavat hänen viestejään. Meksikolaislähde sanoo The New York Timesille, että viranomaiset olivat tietoisia Pennin ja Guzmánin tapaamisesta.

Haastattelu näyttää joka tapauksessa kiusalliselta Meksikon viranomaisten kannalta. Penn kuvailee Guzmánin pojan ajaneen heidän autoaan matkalla tapaamispaikkaan. Heidät pysäytettiin armeijan tarkistuspisteellä, mutta sotilaat päästivät heidät läpi, kun he tunnistivat Guzmánin pojan. Tämä kertoo myös, että heillä on sisäpiirilähde, joka ilmoittaa, milloin armeijan tiedustelulentokone on liikkeellä.

Pennin oli tarkoitus palata takaisin Guzmánin luo perusteellisempaa haastattelua varten. Pian heidän tapaamisensa jälkeen Meksikon turvallisuusjoukot kuitenkin aloittivat ison operaation Guzmánia ja tämän johtamaa Sinaloa-huumekartellia vastaan, ja toinen tapaaminen peruuntui. Guzmán vastasi kuitenkin Pennin lähettämiin kysymyksiin piilopaikassa nauhoitetulla videolla.

Meksikon syyttäjäviranomainen kertoi aiemmin, että viranomaiset johdatti Guzmánin jäljille tämän haave tehdä elämästään elokuva. Sitä varten Guzmán olisi tavannut elokuvatuottajia ja näyttelijöitä.

Meksikon poliisi esitteli kiinniotettua huumepomoa medialle
Meksikon poliisi esitteli kiinniotettua huumepomoa medialle
Puoli vuotta sitten vankilasta paennut huumepomo Joaquín ”El Chapo” Guzmán pidätettiin Los Mochisin kaupungissa miehen kotimaakunnassa Sinaloassa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat