Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhdysvallat muistutti Pohjois-Koreaa sotilasmahdistaan

USA:n B-52-pommikone teki ylilennon Etelä-Koreassa ”vastauksena Pohjois-Korean viimeaikaiseen provosoivaan toimintaan”.

Ulkomaat
 
HS–AFP
KIM HONG-JI / Reuters
Yhdysvaltain pommikone B-52 lensi Osanin lentotukikohdan yllä Pyeongtaekissa Etelä-Koreassa sunnuntaina.
Yhdysvaltain pommikone B-52 lensi Osanin lentotukikohdan yllä Pyeongtaekissa Etelä-Koreassa sunnuntaina. Kuva: KIM HONG-JI / Reuters

Yhdysvallat lähetti raskaan pommikoneen sunnuntaina Etelä-Korean ylitse voimannäyttönä Pohjois-Korealle, joka sanoi tehneensä tällä viikolla ydinkokeen itsepuolustustarkoituksessa.

Keskiviikkona väitetysti räjäytetty vetypommi herätti maailmalla raivoa ja kiristi jännitteitä Etelä-Korean kanssa. Sen seurauksena maat kytkivät jälleen päälle äänentoistolaitteensa rajan tuntumassa ja alkoivat soittaa kovaäänistä propagandaa ja pop-musiikkia naapurimaan kiusaksi.

Sunnuntain ylilennon tehnyt pommikone oli B-52 Stratofortress, joka kykenee kantamaan ydinaseita. Se lensi noin 70 kilometrin päässä Koreoiden rajasta.

Lento tehtiin ”vastauksena Pohjois-Korean viimeaikaiseen provosoivaan toimintaan”, Yhdysvaltain armeija sanoi tiedotteessaan.

Pommikoneen tiedetään osallistuneen vuosittaiseen Yhdysvaltain ja Etelä-Korean sotilasharjoitukseen, joka on suututtanut Pohjois-Koreaa, mutta koneiden lennoista kerrotaan harvoin julkisuudessa.

Keskiviikon ydinkoe oli Pohjois-Korean neljäs, joskin asiantuntijat ovat kyseenalaistaneet sen kyvyn saada aikaan väitetyn kaltaista vetypommia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat