Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

DN: Poliisi salasi seksuaalisen häirinnän Tukholman nuorisofestivaalilla

Festivaalin järjestäjät ja kaupungin viranomaiset ovat lehden mukaan tienneet häirinnästä, mutta asioista ole kerrottu julkisuuteen eikä ahdistelijoille ole tullut seuraamuksia.

Ulkomaat
 
HS

Euroopan suurimmalla nuorisofestivaalilla Tukholmassa on kahden vuoden aikana tapahtunut runsaasti seksuaalista häirintää, josta Ruotsin poliisi on kuitenkin vaiennut.

Asiasta kertoo ruotsalaislehti Dagens Nyheter. Lehden saamien tietojen mukaan We Are Stockholm -festivaalin poliisille lähettämistä ilmoituksista paljastuu, että seksuaalirikoksia on tapahtunut, mutta poliisin virallisen version mukaan kaikki on sujunut rauhallisesti.

”Ongelma, että nuoret miehet hierovat itseään tyttöjä vasten ihmismassassa, on jatkunut entisten vuosien tapaan”, yhdessä raportissa sanotaan.

Toisessa lehden saamassa raportissa kerrotaan, että ”pojat ja miehet ovat ahdistelleet seksuaalisesti tyttöjä yleisömeren suojassa”. Nuorimmat tytöistä ovat olleet vain 11–12-vuotiaita.

Dagens Nyheterin mukaan tapahtumat viime kesän konserttien yhteydessä eivät tulleet yllätyksenä, sillä häirinnästä ja häiriökäyttäytymisestä raportoitiin myös edellisenä vuonna. Lehden tietojen mukaan syylliset olivat usein ulkomaalaisia miehiä, jotka ovat tulleet Ruotsiin ilman vanhempia.

Nuorisofestivaalin järjestäjät ja kaupungin viranomaiset ovat tienneet häirinnästä, mutta asioista ole kerrottu yleisölle eikä medialle. DN:n mukaan mitään seuraamuksia ei ahdistelijoille ole tullut.

Tapahtuman järjestäjä kuitenkin sanoo, että valvojia on ohjeistettu ja valvontaa on kiristetty muun muassa siviilipoliiseja lisäämällä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat