Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yli 20 ihmistä on kuollut nälkään Madayassa

Avustussaattue pääsi perille nälkää näkevään syyrialaiskaupunkiin

Ulkomaat
 
AMMAR ABDULLAH / Reuters
Syyrian Kapinallistaistelijat tarkastivat Kafaryaan ja Fuahiin matkaavia Punaisen puolikuun avustuskuormaa Idlibin alueella.
Syyrian Kapinallistaistelijat tarkastivat Kafaryaan ja Fuahiin matkaavia Punaisen puolikuun avustuskuormaa Idlibin alueella. Kuva: AMMAR ABDULLAH / Reuters

YK:n ja Punaisen puolikuun avustussaattue on saapunut kapinallisten hallitsemaan Madayan kaupunkiin, jota Syyrian hallituksen armeija piirittää, uutistoimistot kertoivat maanantaina alkuillasta.

”Kaksi ruokaa kuljettanutta kuorma-autoa ja kaksi huopia täynnä olevaa saapui Madayaan kello viideltä”, Syyrian Punaisen puolikuun edustaja kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Avustussaattue pääsi lähtemään Damaskoksesta vasta maanantaina päivällä. Alun perin saattueen piti päästä matkaan jo sunnuntaina.

Libanonin rajan lähellä sijaitsevassa Madayassa on noin 40 000 ihmistä, jotka ovat joutuneet sinnittelemään pitkään ilman ruokaa. Armeija on piirittänyt kaupunkia noin puoli vuotta.

Lääkärit ilman rajoja -järjestön mukaan yli 20 ihmistä on kuollut nälkään. Epätoivoisten on kerrottu syöneen ruohoa ja lemmikkieläimiä. Kuvat paikallisista nälkiintyneistä levisivät viime viikolla ympäri maailman.

Riisin ja maitojauheen hinnat ovat nousseet tähtitieteellisiksi, eikä ihmisillä ole rahaa jäljellä. Madaya on tarkka-ampujien ja maamiinojen ympäröimä. Pakoon yrittäviä on ammuttu.

Viime viikolla Syyriassa satoi runsaasti lunta, ja Madayan asukkaat polttivat huonekaluja ja ovia lämmittääkseen koteja.

Syyrian hallitus antoi viime torstaina YK:lle luvan toimittaa humanitaarista apua Madayaan. Viimeksi apua oli toimitettu lokakuussa.

Vastaavaa apua on luvassa myös armeijan hallitsemaan Kafaryan ja Fuahin pikkukaupunkiin, joita kapinalliset puolestaan piirittävät Pohjois-Syyriassa.

Yli 260 000 ihmistä on kuollut vuonna 2011 alkaneessa Syyrian sodassa. Miljoonat ovat joutuneet jättämään kotinsa.

REUTERS
Uutistoimisto Reutersin välittämä kuva pikkulapsesta Madayan kaupungissa viime tiistaina. Kuvan aitoutta ei ole voitu varmistaa riippumattomista lähteistä.
Uutistoimisto Reutersin välittämä kuva pikkulapsesta Madayan kaupungissa viime tiistaina. Kuvan aitoutta ei ole voitu varmistaa riippumattomista lähteistä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat