Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

12 lasta kuoli Syyriassa Venäjän ilmaiskussa

Ulkomaat
 

Ainakin 12 lasta ja kolme aikuista sai surmansa Venäjän ilmaiskussa, joka osui kouluun Syyrian Aleppon hallintoalueelle maanantaina, uutistoimisto AFP kertoo.

Syrian Observatory for Human Rights -järjestön mukaan Anjaran kaupunkiin tehdyssä ilmaiskussa on myös haavoittunut ainakin 20 ihmistä. Joukossa on sekä opettajia että oppilaita.

Järjestön mukaan hallituksen ja kapinallisten joukkojen välillä on ollut raskaita ilmaiskuja ja yhteenottoja sunnuntaista lähtien. Hallituksen joukot suorittavat säännöllisesti ilmahyökkäyksiä kapinallisten hallinnoimalle alueelle itään, kun taas kapinalliset tulittavat hallituksen alueelle länteen.

Presidentti Bashar al-Assadin hallintoa tukeva Venäjä aloitti ilmaiskut Syyriassa syyskuun lopulla. Venäjän mukaan ilmaiskut on suunnattu terroristeja vastaan. Syrian Observatory for Human Rights -järjestön mukaan kuitenkin kolmannes ilmaiskuissa kuolleista on ollut siviilejä.

Järjestön mukaan Venäjän ilmaiskuissa oli kuollut joulukuun loppuun mennessä 2 300 ihmistä, joista 792 oli siviilejä. Venäjä on kieltänyt jyrkästi väitteet siviilien tappamisesta.

”Venäjä ei harjoita toimintaa siviilejä vastaan”, Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zakharova sanoi AFP:lle.

Ranskan ulkoministeri Laurent Fabius totesi maanantaina, että on ”ehdoton välttämättömyys, että Syyria ja Venäjä lopettavat sotilasoperaatiot siviiliväestöä vastaan”.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat