Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Meksiko: Huumeparoni ”El Chapon” luovutus Yhdysvaltoihin voi viedä ainakin vuoden

Ulkomaat
 
Meksikon poliisi esitteli kiinniotettua huumepomoa medialle
Meksikon poliisi esitteli kiinniotettua huumepomoa medialle
Puoli vuotta sitten vankilasta paennut huumepomo Joaquín ”El Chapo” Guzmán pidätettiin Los Mochisin kaupungissa miehen kotimaakunnassa Sinaloassa.

Viime viikolla kiinni taas saadun huumeparoni Joaquín ”El Chapo” Guzmánin luovutus Yhdysvaltoihin voi viedä ainakin vuoden, Meksikon pääsyyttäjänviraston edustaja José Manuel Merino sanoi maanantaina uutistoimisto AFP:n mukaan.

Hän kuitenkin lisäsi, että luovutus voi viedä jopa kuusi vuotta, mikäli Guzmánin asianajajat aikovat käyttää kaikki mahdolliset valituskeinot.

Guzmánin asianajaja Juan Pablo Badillo on jo luvannut ”kovaa” taistoa ja sanonut vievänsä tapauksen Meksikon korkeimpaan oikeuteen.

Yhdysvallat on määritellyt Guzmánin maailman vaikutusvaltaisimmaksi huumejohtajaksi. Se on jättänyt Meksikolle kaksi luovutuspyyntöä, joita aletaan pian käsitellä oikeudessa. Yhdysvalloissa häntä epäillään huumekaupan lisäksi murhasta.

Maanantaina Valkoinen talo onnitteli Meksikoa Guzmánin kiinnisaamisesta. Sen mukaan hänen etsintänsä on ollut tärkeysjärjestyksen kärjessä sekä Meksikolle että Yhdysvalloille.

Guzmán nousi maailmankuuluksi viime vuoden heinäkuussa, kun hän pakeni tunnelia pitkin korkeimman turvallisuusasteen vankilasta. Puolitoista kilometriä pitkän pakotunnelin alkupää oli hänen sellinsä suihkutilassa, johon valvontakamera ei yltänyt.

Hänet oli vangittu helmikuussa 2014 ja viety erityisvankilaan. Hän oli karannut vankilasta myös vuonna 2001, jolloin hän pakeni pyykkikärryssä.

Guzmánin pako oli hyvin kiusallinen presidentti Enrique Peña Nietolle, joka toissa vuonna juhli Guzmánin kiinniottoa esimerkkinä siitä, kuinka Meksiko panee huumekartelleja aisoihin.

Maanantaina meksikolaislehti El Universal-lehti julkaisi tiedustelumateriaalista saatuja kuvia, joiden perusteella viranomaiset tarkkailivat näyttelijä Sean Penniä ja näyttelijä Kate del Castilloa, kun nämä tapasivat Guzmánin lokakuussa.

Jo aiemmin viranomaiset olivat kertoneet, että Guzmánin Pennille antama haastattelu oli yksi tekijöistä, joka johti viranomaiset tämän jäljille. Amerikkalainen Rolling Stones -lehti julkaisi haastattelun lauantaina.

EDGARD GARRIDO / Reuters
Poliisi talutti juuri uudelleen kiinni saatua Joaquín ”El Chapo” Guzmánin perjantaina Méxicossa.
Poliisi talutti juuri uudelleen kiinni saatua Joaquín ”El Chapo” Guzmánin perjantaina Méxicossa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat