Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhdysvaltojen ennätysmäinen lottopotti meni Kaliforniaan – kaupunki meni voitosta täysin sekaisin

Powerballin päävoitto 1,3 miljardia euroa meni Kaliforniaan

Ulkomaat
 
Powerball voittoarvan myynyt piskuinen kalifornialaiskaupunki meni sekaisin
Powerball voittoarvan myynyt piskuinen kalifornialaiskaupunki meni sekaisin
Yhdysvalloissa arvottiin torstaiaamuna Suomen aikaa maailmanennätyspotti Powerball-lotossa. Noin 1,3 miljardin euron voittoarpa myytiin Chino Hillsin kalifornialaiskaupungin 7-Eleven –liikkeessä, joka täyttyi nopeasti juhlivista kaupunkilaisista. Liikkeelle on luvassa miljoonan dollarin bonus voittoarvan myynnistä.

Maailmanennätyspotti yhdysvaltalaisessa lottopelissä Powerballissa sai yhdysvaltalaiset rohmuamaan pelikuponkeja ennen arvontaa. Voittonumerot arvottiin torstaina aamukuudelta Suomen aikaa.

Päävoitto oli 1,6 miljardia dollaria eli noin 1,5 miljardia euroa. Se on siis osapuilleen saman verran kuin Suomen valtio maksaa vuodessa lapsilisiä. Uutistoimisto Reutersin mukaan kyseessä on maailmanennätys. Se jaettiin kolmen voittajan kesken. Kukin sai rahaa vajaan puolen miljardin euron arvosta. Voittoarvat myytiin Floridassa, Kaliforniassa ja Tennesseessa.

Kuponkien rohmuaminen oli hyvässä vauhdissa jo maanantaina.

”Ihmiset ostavat satoja kuponkeja kerralla. Olemme myyneet Powerballia tänään yli tuhannella dollarilla, ja on vielä aikaista”, huoltoaseman omistaja Amin Haffar sanoi uutistoimisto Reutersille Chicagon esikaupungissa Oak Lawnissa maanantaina.

Päävoiton saamisen todennäköisyys yksittäisellä kahden dollarin pelikupongilla oli noin yksi 292 miljoonasta. Todennäköisyys esimerkiksi kuolemiselle hain tappamana on huomattavasti suurempi, National Geographicin mukaan noin yksi 3,7 miljoonasta.

”Ihmiset eivät yleensä ymmärrä todennäköisyyksiä kovin hyvin, varsinkaan kun kyse on epätodennäköisistä tapahtumista”, psykologian professori Peter Finn Indianan yliopistosta kommentoi lottointoa Reutersille.

Powerballia voi pelata 44 osavaltiossa, Washingtonin pääkaupunkialueella, Puerto Ricossa ja Yhdysvaltain Neitsytsaarilla.

Lottohuuma nousi maanantaina puheenaiheeksi jopa Yhdysvaltain presidentinkanslian päivittäisessä lehdistötilaisuudessa. Valkoisen talon edustajan Josh Earnestin mukaan presidentti Barack Obama ei tiettävästi ole ostanut kuponkia.

Powerballin suosio ei ole kärsinyt edes pelin järjestäjäorganisaatiota koetelleesta skandaalista. Multi-State Lottery Associationin (MUSL) entinen turvallisuusjohtaja tuomittiin petoksesta kymmenen vuoden vankeuteen, kun hän oli varmistanut erään toisen lottopelin miljoonavoiton tietokoneohjelmiston avulla omalle kupongilleen ja yrittänyt järjestellä rahat itselleen välikäsien kautta, kertoo sanomalehti The Washington Post.

Oikaisu 14. 1. klo 19.30: Päävoiton suuruus oli noin 1,6 miljardia dollaria, ei 1,5 miljardia. Voittosumma on väärin myös uutisen yhteydessä olevalla videolla. Voitto jakautui kolmen arvan kesken, joten Kaliforniassa myyty arpa ei voittanut koko summaa.

Tältä näytti amerikkalaisen lottopeli Powerballin lauantainen arvonta
Tältä näytti amerikkalaisen lottopeli Powerballin lauantainen arvonta
Yhdysvalloissa keskiviikkona pelattavan Powerball -lottokierroksen potti on kasvanut ennätysmäiseksi ja on noin 1,3 miljardia euroa.
STEPHANIE KEITH / REUTERS
Lottokupongin ostaja esitteli Powerball-numeroitaan New Yorkissa sunnuntaina.
Lottokupongin ostaja esitteli Powerball-numeroitaan New Yorkissa sunnuntaina.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat