Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ulkoministeriö päivitti ohjeitaan Turkkiin matkustaville: matkoja ei tarvitse perua, mutta varovaisuus tarpeen

Tiettyjä alueita Turkissa kannattaa välttää, ministeriö ohjeistaa

Ulkomaat
 
OSMAN ORSAL
Sultanahmetin turistialueella oli tiistaina itsemurhaiskun jälkeen autiota.
Sultanahmetin turistialueella oli tiistaina itsemurhaiskun jälkeen autiota. Kuva: OSMAN ORSAL

Ulkoministeriö on ajantasaistanut Turkin matkustustiedotetta, ja siinä painotetaan nyt tuoreen pommi-iskun jälkeen aiempaa enemmän sitä, että varovaisuus on tarpeen suurissa kaupungeissa ja Itä-Turkissa.

Matkustusta ja oleskelua Kaakkois-Turkissa sekä Syyrian ja Irakin vastaisilla rajoilla kehotetaan välttämään. Ministeriö myös painottaa aiempaa vahvemmin, että uudet terrori-iskut ovat mahdollisia.

Voiko Turkkiin yhä matkustaa?

Suomen Ankaran-suurlähettiläs Nina Vaskunlahti huomauttaa, ettei ulkoministeriö kehota olemaan matkustamatta Turkkiin. Hän myös painottaa, että suomalaisten suosimissa lomakohteissa Alanyassa ja Antalyassa on ollut rauhallista.

Ulkoministeriö kertoi aiemmin tiistaina, että matkustusilmoituksen Istanbuliin oli tehnyt 146 suomalaista. Määrä on todennäköisesti suurempi, sillä kaikki suomalaisturistit eivät tee matkustusilmoitusta. Ministeriö suosittelee kuitenkin, että ilmoitus tehtäisiin ennen matkaa.

Kolme vuotta Ankarassa suurlähettiläänä ollut Vaskunlahti kertoo, että tänä aikana suomalaisten matkustus Turkkiin on vain lisääntynyt. ”Maassa käy vuosittain karkeasti arvioiden 250 000 suomalaista.”

Hänen mukaansa on vaikea arvioida, kuinka iskut vaikuttavat suomalaisten matkoihin ja kuinka matkustajamäärät kehittyvät.

Ministeriön mukaan etenkin mielenosoituksia tulisi turvallisuussyistä välttää, sillä ne voivat äityä väkivaltaisiksi.

”Mielenosoitusten lähistöltä on syytä poistua välittömästi. Poliisi voi käyttää voimatoimia kuten kyynelkaasua ja vesitykkejä mielenosoitusten tukahduttamiseksi. Myös ulkomaalaisten pidätykset ovat mahdollisia, joten on syytä noudattaa varovaisuutta”, matkustustiedote ohjeistaa.

Vuoden aikana Turkin hallituksen ja kurdijärjestö PKK:n vastakkainasettelu on pahentunut ja maassa on tapahtunut tuhoisia pommi-iskuja. Lisäksi Turkki on nyt mukana äärijärjestö Isisin vastaisessa liittoumassa, mikä on Turkille riski etenkin, kun maassa tiedetään olevan Isisin kannattajia.

”Tästä kaikesta jokainen voi itse päätellä, miten maan turvallisuustilanne on kehittynyt”, Vaskunlahti sanoo.

Istanbulin tiistaisen terrori-isku tapahtui turistien suosimalla Sultanahmetin alueella. Kymmenestä kuolonuhrista ainakin yhdeksän oli saksalaisia, turkkilaisviranomaiset kertoivat illalla uutistoimisto AFP:n mukaan.

Istanbulin räjähdyksen jälkeen kuvattu amatöörivideo
Istanbulin räjähdyksen jälkeen kuvattu amatöörivideo
Istanbulissa Sultanahmetin aukiolla aamulla tapahtunut räjähdys on surmannut useita ihmisiä. Uutistoimisto Reuters välitti räjähdyksen jälkeen kuvatun amatöörivideon.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat