Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bahrainin tavallisesti kuuliainen parlamentti protestoi bensiinin hinnankorotusta – litrahinta nousi 22 sentistä 31:een

Ulkomaat
 
HAMAD I MOHAMMED / Reuters
Autoilijat jonottivat huoltoasemalle Bahrainin Budaiyassa maanantaina ennen kuin polttoaineen hinnankorotus astui voimaan.
Autoilijat jonottivat huoltoasemalle Bahrainin Budaiyassa maanantaina ennen kuin polttoaineen hinnankorotus astui voimaan. Kuva: HAMAD I MOHAMMED / Reuters

Bahrainin tavanomaisesti hallitukselle kuuliaisen parlamentin istunto jouduttiin tiistaina keskeyttämään, kun useat kansanedustajat protestoivat hallituksen päätöstä korottaa polttoaineen hintaa, uutistoimisto Reuters kertoo.

Hallitus ilmoitti maanantaina nostavansa tavallisen polttoaineen litrahintaa 22 eurosentistä 31:een ja tavanomaista laadukkaamman hintaa 25 sentistä 39:ään. Uudet hinnat astuivat voimaan tiistaina.

Taustalla on hallituksen yritys tasapainottaa budjettia öljyn maailmanmarkkinahinnan laskettua. Muiden Persianlahden öljyrikkaiden maiden tavoin Bahrain on vuosien ajan pitänyt valtion tukiaisten avulla polttoaineen, ruuan, sähkön ja veden hinnan hyvin matalana kansansuosion saavuttamiseksi.

Saudi-Arabia, Oman ja Arabiemiraattien liitto ovat jo joutuneet kiristämään tukiaisiaan ja korottamaan hintoja.

Bahrainia johtaa sunnalainen kuningashuone, vaikka väestön enemmistö on shiialaisia. Parlamentilla ei ole juuri valtaa. Shiialaisen opposition boikotoitua toissavuoden vaaleja, kansanedustajat ovat pääosin hallituksen tukijoita.

Tämä tekee kansanedustajien kapinoinnista erityisen poikkeuksellista.

Bahrainissa tilanne on ollut kireä sitten vuoden 2011, jolloin osana niin sanottua arabikevättä shiiaenemmistö vaati lisää oikeuksia. Sunnalainen hallitus kukisti mielenosoitukset kovin ottein alueen sunnalaisen keskusvallan Saudi-Arabian tuella.

Bahrain katkaisi diplomaattisuhteet Iraniin Saudi-Arabian perässä, kun Saudi-Arabian ja Iranin välit katkesivat reilu viikko sitten. Kiista alkoi Saudi-Arabian teloitettua shiialaisen uskonoppineen, minkä jälkeen väkijoukko hyökkäsi sen suurlähetystöön Teheranissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat