Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Järjestöt yrittävät päästä evakuoimaan Syyrian Madayaa

Tiettävästi 400 ihmistä tarvitsee hoitoa kaupungin ulkopuolella.

Ulkomaat
 
Omar Sanadiki / Reuters
Syyrialaistyttö odotti Madayan kaupungin laidalla maanantai-iltana lupaa poistua kaupungista. Tytön vanhempien mukaan perhe oli saanut luvan poistua kaupungista avustuskuljetusten saavuttua.
Syyrialaistyttö odotti Madayan kaupungin laidalla maanantai-iltana lupaa poistua kaupungista. Tytön vanhempien mukaan perhe oli saanut luvan poistua kaupungista avustuskuljetusten saavuttua. Kuva: Omar Sanadiki / Reuters

Avustusjärjestöt yrittivät tiistaina saada neuvoteltua lupaa evakuoida 400 ihmistä Syyrian armeijan saartamasta Madayasta, jossa yli 20 ihmistä on kuollut nälkään.

Ensimmäiset avustusrekat noin neljään kuukauteen pääsivät kaupunkiin maanantai-iltana. Kapinallisten hallussa olevassa kaupungissa asuu noin 40 000 ihmistä, ja pula ruoasta ja lääkkeistä on ollut kova.

Samalla sopimuksella humanitaarista apua pääsi kahteen kapinallisten saartamaan kaupunkiin, jotka ovat Syyrian hallituksen hallinnassa.

Madayasta on tullut tuorein symboli Syyrian sodan kauheuksista, aivan kuten Yarmouk oli aiemmin.

Kaupungista on tullut kuvia nälkiintyneistä ihmisistä, joskaan kuvien aitoudesta ei ole aina ollut varmuutta. Maanantaina saapuneiden avustustyöntekijöiden mukaan tilanne on kuitenkin juuri niin paha kuin kuvien perusteella on pelätty.

”Madayassa näkemäämme ei voi verrata mihinkään muuhun”, sanoi YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n edustaja Sajjad Malik AFP:n mukaan.

Avustusjärjestöjen mukaan kaupungissa on satoja ihmisiä, jotka tarvitsevat kiireellistä hoitoa. ”He ovat suuressa vaarassa menettää henkensä”, kertoi YK:n avustusjohtaja Stephen O’Brien uutistoimisto AFP:n mukaan.

Evakuointiluvan saaminen Syyrian hallitukselta ja kapinallisjoukoilta ei ole helppoa, sanoi Punaisen Ristin tiedottaja Pawel Krzysiek AFP:lle.

”Humanitaaristen operaatioiden toteuttamiseen tarvittavien lupien saaminen on hyvin monimutkainen prosessi. Neuvottelemme kaikkien osapuolten kanssa”, hän sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat