Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Järjestö: Suomensyyrialainen avustustyöntekijää päässyt Turkkiin – haavoittui pommituksissa Syyriassa

Ulkomaat
 
Suomi-Syyria-Yhteisö
Rami Adham haavoittui tiistaina käteen ja päähän pommituksessa Syyriassa.
Rami Adham haavoittui tiistaina käteen ja päähän pommituksessa Syyriassa. Kuva: Suomi-Syyria-Yhteisö

Syyriassa pommituksissa haavoittunut suomensyyrialainen avustustyöntekijä Rami Adham on päässyt Turkin puolelle, Suomi-Syyria-Yhteisö kertoi torstaina Facebook-sivuillaan.

Sen mukaan hänet yritetään kotiuttaa Suomeen jo perjantaina.

”Tieto tapahtuneesta tuli vahingossa, kun oltiin tänään selaamassa uhrien kuvia. Paikalliset pelastusvapaaehtoiset kertoivat, että Aleppossa on ollut todella verinen päivä, noin 100 kuolonuhria ja saman verran haavoittuneita”, yhteisö kertoi tiistai-iltana Facebook-sivullaan. Adham on hyväntekeväisyysjärjestön puheenjohtaja.

Adham haavoittunut tiistaisessa pommituksessa vasempaan käteen sekä päähän.

”Samassa pommituksessa kuoli muutama lapsi sekä nainen. Adhamin käsi on murtunut ja hänestä on poistettu sirpalaeita”, järjestön varapuheenjohtaja Loai El Shamaly kertoo.

Adham on kuljettanut syyrialaisille avustuksia kuten ruokaa ja leluja. Hän on kertonut avoimesti vievänsä ruoka-avustuksia myös kapinallistaistelijoille ja heidän perheilleen. Kapinalliset auttavat Adhamia liikkumaan sodan keskellä ja toimittamaan apua paikasta toiseen. Välillä Adham kantaa myös itse asetta itsepuolustuksen vuoksi. Adham on kertonut, ettei hän osallistu taisteluihin.

Facebook-sivulleen Adham päivitti kuvia työstään viimeksi tiistaina. Hän jakoi Idlibissä noin 50 kilometriä Alepposta lounaaseen pakolaisleirissä polttoainetta, ruokaa, peittoja sekä leluja lapsille.

Aiemmin Adhamin haavoittumisesta kertoi YLE.

Suomen syyrialainen kävi katsomassa tuhoja kotikaupungissaan Aleppossa
Suomen syyrialainen kävi katsomassa tuhoja kotikaupungissaan Aleppossa
Suomen syyrialainen Rami Adham käy muutaman kuukauden välein Syyriassa viemässä apua paikallisille. Hänen kotikaupunkinsa Aleppo on tuhoutunut monin paikoin yli puolitoista vuotta jatkuneessa kaupunkisodassa. Adham kuvasi videot tammikuussa tekemällään matkalla.
Suomen syyrialainen todisti ilmaiskua Aleppossa
Suomen syyrialainen todisti ilmaiskua Aleppossa
Suomen syyrialainen Rami Adham todisti huhtikuussa ilmaiskun tuhoja Aleppon kaupungissa. Kokonainen perhe oli hautautunut romun alle.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat