Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Isis poltti rangaistukseksi omia sotilaitaan elävältä – vetäytyivät hävitystä Ramadista

Ramadin menetys Irakin joukoille oli kova isku Isisille. Irak on jo ilmoittanut vapauttavansa seuraavaksi vielä tärkeämmän Mosulin.

Ulkomaat
 
Reuters
Irakin joukkojen sotilaat poseeraavat takaisin valtaamassaan Ramadissa 28. joulukuuta.
Irakin joukkojen sotilaat poseeraavat takaisin valtaamassaan Ramadissa 28. joulukuuta. Kuva: Reuters

Isisin kerrotaan polttaneen elävältä Ramadista vetäytyneitä sotilaitaan opetuksena muille. Useiden Isis-taistelijoiden polttamisesta uutisoi muiden muassa International Business Times -verkkolehti.

Isis vetäytyi Ramadin kaupungista joulukuun lopulla, kun Irakin joukot valtasivat sen takaisin.

400 kilometrin päässä Ramadista sijaitsevan Mosulin asukkaat kertovat, että joukko kaupungista vetäytyneitä taistelijoita koottiin kaupungin päätorille ja sytytettiin palamaan rangaistukseksi siitä, että he eivät taistelleet kaupungin hallinnasta kuolemaansa saakka.

FoxNews-uutiskanava on vahvistanut tarinan muun muassa Yhdysvalloissa asuvalta, mutta entisessä kotikaupungissaan Mosulissa asuviin sukulaisiinsa yhteyttä pitävältä henkilöltä.

”Heidät koottiin ryhmäksi ja pakotettiin seisomaan ringissä, ennen kuin heidät sytytettiin tuleen ja poltettiin elävältä”, hän kertoo.

Monien silminnäkijöiden kertomukset ovat vahvistaneet torin tapahtumat, FoxNews kertoo.

Vastaavista Isisin omilleen langettamista kuolemanrangaistuksista kerrottiin myös vuoden 2015 huhtikuussa sen jälkeen, kun Irakin armeija oli vallannut Tikritin kaupungin onnistuneesti takaisin Isis-joukoilta.

Ramadin joulukuinen menetys on Isisille suuri tappio. Takaisinvaltauksen onnistuttua Irakin hallitus on ilmoittanut häätävänsä Isisin seuraavaksi Mosulista. Kaupunki on Isisille erittäin tärkeä jo siksi, että se on asukasluvultaan Isisin hallinnoiman alueen väkiluvultaan selvästi suurin kaupunki.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat