Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sivusto: Venäjällä kuoli viime vuonna lähes 200 poliisin huostassa

Yleisin kuolinsyy oli ”äkillinen terveydentilan heikentyminen”, selviää viranomaisten tiedoista

Ulkomaat
 
Maksim Zmejev / Reuters
Poliisi pidätti miehen sodanvastaisessa mielenosoituksessa Pietarin Mars-kentällä maaliskuussa 2014.
Poliisi pidätti miehen sodanvastaisessa mielenosoituksessa Pietarin Mars-kentällä maaliskuussa 2014. Kuva: Maksim Zmejev / Reuters

Venäjällä kuoli viime vuonna lähes 200 ihmistä poliisin huostassa, kertoo tutkiva nettisivusto ”Venäjän ebola” (Russkaja ebola).

Tiedot on kerännyt julkisista lähteistä toimittaja Maria Berezina. Saatuaan tilastotietoja kuolemista Berezina kertoo järkyttyneensä ilmiön yleisyydestä, kertoo brittilehti Guardian.

Berezina perusti sivuston, jossa hän kertoo löydöksistään. Sivustolla keskustellaan myös poliisin väärinkäytöksistä sekä pidätettyjen oikeuksista.

Berezinan keräämien tietojen mukaan kuolleista 183 oli miehiä ja 14 naisia.

Yleisin kuolinsyy (104 ihmistä) oli ”äkillinen terveydentilan heikentyminen”, joka on johtunut ”tuntemattomista syistä” tai ”sydämen pysähtymisestä”. Lisäksi sisäministeriön mukaan 62 kuoli itsemurhan vuoksi ja loput erinäisistä syistä kuten epilepsiasta. 197 kuolleesta poliisin kerrottiin aiheuttaneen neljän kuoleman.

Äärijärjestöjä jahtaavat viranomaiset ovat kuulustelleet Berezinaa, mutta epäilyksiä poliisien väärinkäytöksistä ei hänen mukaansa ole otettu vakavasti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat