Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Medvedev: EU:n pakotteet säälittäviä – ja pian historiaa

EU:n bulgarialaiskomissaari uskoi neuvotteluiden pakotteiden purkamisesta etenevän ”lähikuukausina”

Ulkomaat
 
MAKSIM ŠEMETOV / Reuters
Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev puhui keskiviikkona Gaidar Forum -taloustapahtumassa Moskovassa.
Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev puhui keskiviikkona Gaidar Forum -taloustapahtumassa Moskovassa. Kuva: MAKSIM ŠEMETOV / Reuters

Moskova

Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev vetosi voimakkaasti Euroopan unioniin talouspakotteiden purkamiseksi. Pääministeri otti asian esille puhuessaan Gaidar Forum -taloustapahtumassa Moskovassa keskiviikkona.

”Olemme valmiit palaamaan normaaliin yhteistyöhön EU:n jäsenvaltioiden kanssa”, Medvedev sanoi. ”Eurooppa on meidän lähin naapurimme ja tärkein taloudellinen kumppanimme. Tavaravaihtomme lasketaan edelleen sadoissa miljardeissa euroissa, huolimatta sääliä herättävistä pakotevaikutuksista.”

”Olen vakuuttunut siitä, että loppujen lopuksi terve järki voittaa, pakotteet jäävät menneisyyteen ja Venäjän ja EU:n suhteet palaavat normaalille tolalle”, Medvedev jatkoi. ”Tämän saavuttamiseksi on tehtävä välttämätön, talouden logiikan sekä eurooppalaisen ja venäläisen liike-elämän etujen pohjalta.”

Nykyisen Venäjän taloustilanteen Medvedev määritteli karmeaksi – pakotteiden vaikutus tässä kokonaisuudessa on vähäinen, joten niiden nimittäminen ”säälittäviksi” on tästä näkökulmasta perusteltua.

Medvedev ei maininnut sanallakaan poliittisia syitä kuten esimerkiksi Krimin miehitystä pakotteista puhuessaan. Hän ei myöskään vedonnut Euroopan ulkopuolisiin, pakotteita asettaneisiin valtioihin.

EU:n budjetista ja henkilöstöstä vastaava varapuheenjohtaja, bulgarialaiskomissaari Kristalina Georgijeva korosti vastauspuheevuorossaan vuoropuhelun tärkeyttä.

”Me tiedämme, että meillä on asioita, joiden sopimisesta emme ole pystyneet sopimaan”, Georgijeva muotoili ja toivoi poliittisen keskustelun jatkuvan Itä-Ukrainan tulitaukosopimuksen eli niin sanotun Minskin sopimuksen mallilla.

”Tärkeintä on että keskusteluyhteyttä ei katkaista”, Georgijeva sanoi. ”Olemme nähneet tässä asiassa [pakotteiden purkamisessa] jo kehitystä ja tulemme näkemään sitä lähikuukausina lisää.”

Medvedevin mukaan viime vuosi oli Venäjän kaamein vuosikausiin, ja hänen mukaansa romahdus on seurausta koko kansainvälisen talousjärjestyksen romahtamisesta. Pääministerin sanavalinnoista paistoi ajatus pahoista voimista tapahtumien takana.

”Taloutemme ei ole aikoihin törmännyt tällaisiin valtaviin ja mikä pahinta samanaikaisiin haasteisiin: öljyn hinnan romahtamiseen, pakotepainostukseen ja kansainvälisen talouden perusteiden suunnitelmalliseen muuttamiseen.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat