Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kadonneen malesialaiskoneen etsijät löysivät Intian valtamerestä laivan hylyn

Malesialaisen MH370-koneen etsijät kuvasivat jo toisen laivan hylyn etsintöjen aikana

Ulkomaat
 
HS–AFP
Joint Agency Coordination Centre
Australialaiset tutkijat ottivat 3700 metrin syvyydessä olevasta hylystä kaikuluotainkuvan.
Australialaiset tutkijat ottivat 3700 metrin syvyydessä olevasta hylystä kaikuluotainkuvan. Kuva: Joint Agency Coordination Centre

Lähes kaksi vuotta sitten kadonneen malesialaisen matkustajakoneen etsijät eivät ole vielä löytäneet lentokoneen hylkyä, mutta sen sijaan he ovat havainneet taas laivan hylyn.

Australialaisjohtoinen ryhmä tutkii Intian valtameren pohjaa, koska se yrittää löytää Malaysia Airlinesin lennon MH370:n koneen hylyn. Boeing 777 -kone katosi maaliskuun 8. päivänä vuonna 2014 matkalla Kuala Lumpurista Pekingiin. Sen kyydissä oli 239 ihmistä.

Viime heinäkuussa huuhtoutui Reunionin saaren rantaan kaksi metriä pitkä siiveke, jonka myöhemmin varmistettiin kuuluneen kadonneeseen matkustajakoneeseen. Se oli ensimmäinen todiste MH370-lennon traagisesta lopusta.

Kadonneesta lentokoneesta ei ole löytynyt muita osia, vaikka etsinnöissä on haravoitu jo 80 000 neliökilometriä merenpohjaa. Etsinnöissä on hyödynnetty lentokoneen mahdollisia lentoratoja sen jälkeen, kun se poikkesi reitiltään.

Etsijät ovat kuitenkin löytäneet 3 700 metrin syvyydestä rauta- tai teräsrunkoisen laivan hylyn, jonka uskotaan uponneen yli sata vuotta sitten 1900-luvun taitteessa.

”Joulukuun 19. päivä 2015 huomattiin poikkeava kaikuluotainsignaali vedenalaisessa etsinnässä. Analyysin tuloksena näyttää siltä, että kohde on todennäköisesti ihmisen tekemä, luultavasti laivan hylky”, tiedottivat australialaiset viranomaiset.

Yksi kolmesta lentokoneen etsintöihin osallistuvista aluksista, Havila Harmony, lähetti hylyn luokse veden alla liikkuvan miehittämättömän aluksen. Se tutki hylkyä ja otti siitä kaikuluotaimella kuvan.

Tämä oli jo toinen etsinnöissä löytynyt hylky. Viime toukokuussa kaikuluotain paljasti merenpohjasta ankkurin ja muita ihmisten valmistamia esineitä. Arvioiden mukaan meren pohjassa näkyi myös hiilikokkareita.

Tutkijat uskovat, että MH370-lennolta loppui polttoaine, ja se putosi jonnekin eteläiseen Intian valtamereen. Putoamisen syyksi on epäilty mekaanista tai rakenteellista vikaa, kaappausta, terrori-iskua tai lentäjän virhettä. Varmuutta ei saatane ennen kuin koneen lennonrekisteröintijärjestelmä eli musta laatikko löydetään.

Australian Safety Transport Bureau
Malesialaiskoneen etsijät löysivät myös viime keväänä jäänteitä laivanhylystä. Kaikuluotainkuvassa erottuu ankkuri.
Malesialaiskoneen etsijät löysivät myös viime keväänä jäänteitä laivanhylystä. Kaikuluotainkuvassa erottuu ankkuri.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat