Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Komin vankilatoimen johtaja pidätetty – epäillään varastaneen 50 kilometriä tietä

Ulkomaat
 

Venäjän viranomaiset ovat ottaneet kiinni Komin tasavallan vankeinhoitoviraston päällikön, jonka epäillään varastaneen 50 kilometriä maantietä, vakavia rikoksia tutkiva tutkintakomitea ilmoitti keskiviikkona.

Kyse on maantiestä, joka on päällystetty isoilla betonilaatoilla. Viranomaisten mukaan yhteensä kolme Komin korkeaa vankeinhoitolaitoksen virkamiestä päätti purkaa tietä 50 kilometrin matkalta. Laatat päätyivät yksityiselle yritykselle, joka käytti niitä omiin tarkoituksiinsa tai myi eteenpäin.

Hanke kesti yli vuoden, kesäkuusta 2014 elokuulle 2015. Kaikkiaan irrotettuja laattoja oli yli 7  000. Kavalluksesta aiheutui viranomaisten mukaan valtiolle yli kuuden miljoonan ruplan vahinko. Nykyrahassa se tarkoittaa 73 000 euroa, mutta elokuun 2015 kurssilla kyse oli 92 000 eurosta.

Venäjään kuuluva Komin tasavalta sijaitsee Uralin vuoriston länsipuolella. Alue on venäläistänyt, mutta sillä asuu yhä suomalais-ugrilaisia komeja.

Alueella on öljyä.

Viime syyskuussa viranomaiset pidättivät alueen kuvernöörin epäiltynä korruptiosta ja valtion omaisuuden varastamisesta. Hänen lisäkseen epäiltiin 18 muuta alueen korkeaa virkamiestä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat