Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Britit löysivät sanomalehden glamourin

The Times -lehdessä julkaistava kihla­ilmoitus on nyt snobien valinta.

Ulkomaat
 
DYLAN MARTINEZ / REUTERS
Näyttelijä Benedict Cumberbatch ja hänen ohjaajavaimonsa Sophie Hunter käynnistivät muoti-ilmiön, kun pariskunta julkisti kihlauksensa pikkuruisena lehti-ilmoituksena marraskuussa 2014.
Näyttelijä Benedict Cumberbatch ja hänen ohjaajavaimonsa Sophie Hunter käynnistivät muoti-ilmiön, kun pariskunta julkisti kihlauksensa pikkuruisena lehti-ilmoituksena marraskuussa 2014. Kuva: DYLAN MARTINEZ / REUTERS

Lontoo

Mitä tekee miljardööri ja mediamoguli, joka on menossa naimisiin rock-jetsetiin kuuluvan entisen huippumallin kanssa? Huutaa se kaikelle kansalle?

Kyllä – mutta millä tavalla.

Maanantaina brittiläisessä The Times -sanomalehdessä julkaistiin pikkuruinen yhden palstan ja yhdeksän rivin kihlailmoitus.

Siinä herra Rupert Murdoch ja neiti Jerry Hall kertoivat iloisina aikeistaan mennä naimisiin. Ilmoitukseen oli listattu myös pariskunnan yhteensä kymmenen lasta edellisistä liitoista.

Murdochilla ja Hallilla on kaikki maailman raha ja suhteet hääaikeensa julkistukseen. Miksi he valitsivat halvan luokitellun ilmoituksen? Syyksi ei riitä se, että Murdoch omistaa The Timesin yhtiönsä kautta.

The Times -lehden ”Syntymiä, avioliittoja ja kuolemia” -palsta elää renessanssiaan. Palsta on tietysti ollut olemassa jo iät ja ajat. Keski- ja yläluokalla on ollut tapana ilmoittaa siinä perhetapahtumansa.

Nyt kihlailmoituksista on tullut muotia. Perinteinen sanomalehti tihkuu glamouria.

Australialaissyntyinen Murdoch ei suinkaan ole ilmiön alkuunpanija. Trendin käynnisti 2014 Britannian suosituimpiin näyttelijöihin kuuluva Benedict Cumberbatch.

Sherlock-roolistaan maailmankuulun Cumberbatchin ja ohjaaja Sophie Hunterin kihlailmoitus mahtui kahdeksaan riviin.

Sen jälkeen esimerkkiä ovat seuranneet muutkin julkkikset.

Mikä on The Times -lehden luokiteltujen ilmoitusten salaisuus?

Brittiläiseen tapakoodistoon kuuluu itsekorostus vähättelyn keinoin. Kaikenlainen pröystäileminen on rahvaanomaista. Snobit pukeutuvat ikivanhaan takkiin ja lukevat paperilehteä.

Toinen syy on se, että nopean ja kaikkien ulottuvilla olevan tiedonvälityksen keskellä isokin uutinen hukkuu mekastukseen.

Pitää kuiskata, jotta tulisi kuulluksi. Pieni rivi-ilmoitus luokitelluissa on kuiskaus, joka kuuluu kauas. Se nähtiin myös Murdochin tapauksessa.

Lisäksi ilmoittaja on The Timesissa hyvässä seurassa. Vieressä on vakiopalsta hovin kuulumisista. Omaa mini-ilmoitusta korostaa kummasti se, että samalla sivulla kerrotaan kuningattaren osallistuneen laukkakilpailuihin.

Laatulehtikin hyötyy muoti-ilmiöstä. Se vahvistaa brändiä.

Luokitellut ilmoitukset muka kuolleet? Eivät kunnon lehdissä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat