Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turvapaikanhakijoilta halutaan viedä omaisuutta

Uuden ulkomaalaislain kiistellyin osuus liittyy turvapaikanhakijoiden tarkastuksiin ja omaisuuden takavarikointiin

Ulkomaat
 

Tanskan parlamentti alkoi keskiviikkona käsitellä uutta ulkomaalaislakia, jonka kiistellyin osuus koskee turvapaikanhakijoiden tarkastuksia ja omaisuuden takavarikointia.

Hallituksen esityksen mukaan viranomaiset voisivat takavarikoida turvapaikanhakijoilta yli 10 000 kruunun eli 1 340 euron käteisvarat ja esineet, joiden arvo on yli 10 000 kruunua. Laki ei koskisi vihkisormuksia tai muita esineitä, joilla on vahva tunnearvo.

Vastustajat ovat verranneet lakia natsi-Saksan viranomaisten tapaan takavarikoida juutalaisten omaisuutta. Hallitus taas on jo kutsunut lakia ”Tanskan historian väärinymmärretyimmäksi” ja puolustanut sitä sanomalla, että myös sosiaalietuja hakevat tanskalaiset joutuvat selvittämään omaisuutensa.

Esitys on jakanut myös hallituspuolue Venstreä, jonka kriittistä siipeä edustava ryhmä arvosteli takavarikointia symboliseksi toimeksi mielipidekirjoituksessa Berlinske-lehdessä. Heidän mukaansa hallitus saattaa myös Tanskan kansainvälisen maineen vaaraan.

Uutistoimisto AFP:n mukaan YK:n pakolaisjärjestö UNHCR arvioi viime kuussa Tanskan lakihankkeen lisäävän muissakin maissa pelkoa, muukalaisvihamielisyyttä ja vastaavia lakeja.

Kritiikistä huolimatta hallituksen lakiesitys todennäköisesti hyväksytään vajaan kahden viikon kuluttua. Keskustaoikeistolainen vähemmistöhallitus sai tiistaina esityksen taakse parlamentin enemmistön, kun oppositiossa olevat sosialidemokraatit alkoivat tukea esitystä joidenkin muutosten jälkeen.

Lain muut kohdat liittyvät esimerkiksi perheenyhdistämisten siirtämiseen vuosilla eteenpäin, vakituisen oleskeluluvan saannin kiristämiseen ja väliaikaisen oleskelulupien kestoaikojen lyhentämiseen.

Uusi laki liittyy Tanskan hallituksen pyrkimyksiin vähentää turvapaikanhakijoiden määrää. Tanskan hallitus ilmoitti keskiviikkona myös jatkavansa rajatarkastuksia Saksan-vastaisella rajalla 3. helmikuuta asti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat