Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuusi kuoli ja kymmenet loukkaantuivat pommi-iskussa Turkissa

Poliisiasemalle tehdyn iskun tekijäksi uskotaan Kurdistanin työväenpuolueen PKK:n kannattajia.

Ulkomaat
 
HS–AFP

Kuusi ihmistä kuoli ja 39 loukkaantui torstaina autopommi-iskussa poliisiasemalle Çınarin pikkukaupungissa Diyarbakırin maakunnassa Kaakkois-Turkissa, kertovat paikalliset viranomaislähteet. Tekijöiksi epäillään Kurdistanin työväenpuolueen (PKK) taistelijoita.

Kaksi siviiliä kuoli ja 14 loukkaantui autopommin räjähtäessä. Tämän lisäksi kolme kuoli ja 25 loukkaantui, kun rakennus romahti räjähdyksen seurauksena. Lisäksi kuoli yksi poliisi.

Autopommin räjähdettyä hyökkääjät tulittivat poliisiasemaa singoilla ja konetuliaseilla. Siitä ei ole tietoa, aiheuttivatko ne lisäuhreja.

Turkin viestimien julkistamat kuvat näyttävät, että yöllinen räjähdys aiheutti valtavia vahinkoja asuinrakennukselle, jossa asuu poliiseja perheineen. Rakennuksen koko ulkoseinä oli räjähtänyt pois.

Kolmenkymmenen vuoden aikana PKK:n taistelussa Turkin valtiota vastaan on kuollut kymmeniätuhansia ihmisiä. Taistelut kiihtyivät uudelleen viime heinäkuussa.

Kymmenen saksalaisturistia kuoli tiistaina itsemurhaiskussa Istanbulin keskustassa. Turkin hallitus syyttää iskusta terroristijärjestö Isisiä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat