Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjä valmisti kauko-ohjattavan baby-tankin

Venäjän valtion asevientiyhtiö markkinoi Uran-9-tankkia monikäyttöisenä taistelurobottijärjestelmänä.

Ulkomaat
 

Venäjän valtion asevientiyhtiö Rosoboronexport on ryhtynyt markkinoimaan uutta taistelurobottijärjestelmää, jolle on annettu nimeksi Uran-9 eli Uranus-9.

Kyseessä on kauko-ohjattavien robottiajoneuvojen järjestelmä, joka on yhtiön mukaan tarkoitettu asevoimien tiedusteluun, tulitukeen ja terrorismin vastaisten yksiköiden käyttöön.

Järjestelmä koostuu kahdesta pieniltä panssarivaunuilta näyttävistä aseistetuista vaunuista, niiden kuljetusajoneuvosta ja ajoneuvosta, josta käsin järjestelmää ohjataan.

Rosoboronexportin mukaan vaunut on aseistettu 30 millimetrin automaattitykeillä, konekiväärillä ja panssarintorjuntaohjuksilla.

Panssaritorjuntaohjuksina käytetään alun perin jo Neuvostoliiton aikana suunniteltuja Ataka-ohjuksia. Ne on kehitetty erityisesti panssarivaunujen niin sanottua reaktiivipanssarointia vastaan. Ataka-ohjukset on suunniteltu käytettäväksi taisteluhelikoptereissa, maa-ajoneuvoista tai veneistä.

Miehittämättömät robottitankit eivät ole mikään uusi keksintö. Saksalaiset käyttivät niitä jo toisen maailmansodan aikana. Tunnettuja kauko-ohjattavia pikkupanssarivaunuja olivat Goliath, Springer ja Borgward IV.

Alla on linkki Rosoboronexportin tekemään Uran-9-videoon.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat