Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saksa lupaa vihjepalkkion Kölnin tapahtumien selvittämiseksi

Saksan syyttäjänvirasto lupasi torstaina 10 000 euron palkkion tiedoista, jotka johtavat Kölnin uudenvuodenaaton joukkoahdistelun syyllisten jäljille, uutistoimisto Reuters kertoo.

Ulkomaat
 
Zacharie Scheurer
Poliisit partioivat Kölnin rautatieasemalla.
Poliisit partioivat Kölnin rautatieasemalla. Kuva: Zacharie Scheurer

Saksan syyttäjänvirasto lupasi torstaina 10 000 euron palkkion tiedoista, jotka johtavat Kölnin uudenvuodenaaton joukkoahdistelun syyllisten jäljille, uutistoimisto Reuters kertoo.

Kölnin rautatieasemalla oli uudenvuodenyönä arviolta tuhat Pohjois-Afrikasta kotoisin olevaa miestä, joista osa ahdisteli alueella olleita naisia. Samanlaisia tapauksia on raportoitu myös muista Saksan kaupungeista. Jo ainakin 600 naista eri puolilla Saksaa on tehnyt rikosilmoituksen uudenvuoden viikonlopulta useimmat ahdistelusta tai varkauksista.

Saksassa Kölnin tapahtumista on tullut vedenjakaja turvapaikanhakijoita koskevassa keskustelussa. Monet olivat jo aiemmin arvostelleet liittokansleri Angela Merkelin päätöstä avata ovet pakolaisille ja siirtolaisille, joita viime vuonna tuli Saksaan arviolta miljoona. Nyt poliitikot ovat vaatineet rangaistusten keinovalikoimaan myös tekijöiden karkotuksia.

Kölnin syyttäjänvirasto kertoi torstaina välittävänsä palkkiosta lisätietoja poliisiasemille tällä viikolla.

Saksan poliisi sanoi Reutersin mukaan tunnistaneensa 32 epäiltyä Kölnin tapahtumista. Heistä 22 on hakenut turvapaikkaa.

Poliisia on arvosteltu kovin sanoin tehottomuudesta uudenvuodenyönä. Kölnin poliisipäällikkö on Wolfgang Albers on hyllytetty tapahtumien seurauksena.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat