Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turkin tykistö rusikoi Isisin kohteita kostona Istanbulin terrori-iskuista

Ulkomaat
 
SERTAC KAYAR / Reuters
Poliisi vartioi torstaina Cinarissa katua, joka oli suljettu pommi-iskun jälkeen.
Poliisi vartioi torstaina Cinarissa katua, joka oli suljettu pommi-iskun jälkeen. Kuva: SERTAC KAYAR / Reuters

Turkin tykistö on pommittanut äärijärjestö Isisin hallussa olevia alueita Syyriassa ja Irakissa kostona Istanbuliin tiistaina tehdystä terrori-iskusta, Turkin pääministeri Ahmet Davutoğlu sanoi torstaina uutistoimisto AFP:n mukaan.

Turkin mukaan se iski noin 500 Isisin asemaan Syyrian rajalla ja Pohjois-Irakissa. Kyseessä oli yksi sen voimakkaimmista iskuista Isisiä vastaan. Davutoğlu sanoi 200 Isisin taistelijan kuolleen pommituksissa. Lukua ei kuitenkaan ole voitu vahvistaa.

”Hirvittävän Istanbulin iskun jälkeen asevoimamme pommittivat viimeisten 48 tunnin aikana noin 500 Daeshin asemaa Syyriassa ja Irakissa käyttäen tykistöä ja panssarivaunuja”, hän sanoi käyttäen Isisistä arabiankielistä termiä Daesh.

”Kaikista Turkin vieraisiin kohdistuvista iskuista rangaistaan”, hän sanoi.

Istanbulin turistialueella tehdyssä iskussa kuoli 10 saksalaista turistia. Viranomaistan mukaan sen takana oli Isisin itsemurhapommittaja.

Länsi on arvostellut Turkkia siitä, ettei se ole taistellut kovin tehokkaasti Isisiä vastaan Pohjois-Irakissa ja Syyriassa. Turkin kohteena ovat olleet Syyriassa ja Irakissa erityisesti Isisiä vastustavata kurdijoukot, joita myös Turkki pitää vihollisinaan.

Viime syksynä Turkki kuitenkin alkoi sallia Yhdysvaltain käyttää kenttiään taistelussa Isisiä vastaan.

Turkki on käy kuitenkin käytännössä täyttä sotaa kurdeja vastaan myös omien rajojensa sisällä.

Torstaina kuusi ihmistä kuoli kuorma-autoon asetetun pommin räjähdettyä poliisiasemalla Cinarissa Diyarbakirin maakunnassa Kaakkois-Turkissa. Turkki syytti kurditaistelijoita pommista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat