Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Myös Suomessa useita terrorismi­rikosepäilyjä

Ulkomaat
 

Myös Suomessa on tullut viime vuosina ilmi useita terrorismirikosepäilyjä. Vakavin on joulukuussa paljastunut tapaus, jossa Suomeen tulleita irakilaisia kaksosia epäillään 11:stä terroristisessa tarkoituksessa Irakissa tehdystä murhasta.

Parhaillaan on käynnissä myös muutama muu esitutkinta ja oikeudenkäynti epäillyistä terrorismi- ja sotarikoksista.

Pirkanmaan käräjäoikeus vangitsi maanantaina miehen, jota epäillään sotarikoksesta. Rikosepäily liittyy viime kevään taisteluihin Irakin Tikritissä.

Myös marraskuussa vangittiin sotarikoksesta epäilty irakilaismies. Epäily liittyy netissä leviäviin raakoihin valokuviin ja ruumiin häpäisemiseen kesällä 2014.

Italian poliisi tiedotti marraskuussa paljastaneensa jihadistiringin, jonka neljällä epäillyllä on yhteyksiä Suomeen.

Jihadistijärjestö Isisin käyttämä Twitter-tili väitti syyskuussa, että Abu Hurairah Finlandi on tehnyt itsemurhaiskun Pohjois-Irakissa. Kyseisellä nimellä on esiintynyt yli 20-vuotias pakistanilaistaustainen porilaismies, joka lähti Suomesta Lähi-itään. Iskuväitettä ei ole vahvistettu.

Poliisi epäilee neljää miestä terrorismirikoksen valmistelusta. Lisäksi yhtä heistä epäillään värväämisestä ja toista koulutuksen järjestämisestä.

Epäilyt liittyvät kolmen miehen tapauksessa taisteluihin osallistumiseen terroristiryhmän riveissä ulkomailla ja yhden miehen osalta valmisteluihin viime vuosien aikana.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi toissa joulukuussa neljä ihmistä muun muassa itäafrikkalaisen terroristijärjestön rahoittamisesta ehdolliseen vankeuteen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat