Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Donald Trumpin yltiöpatrioottinen vaaliviisu on ”ällistyttävä” korvamato

Vaalitilaisuudessa tyttötrion esittämä laulu on toisinto vanhasta amerikkalaisesta marssilaulusta.

Ulkomaat
 

Vapauden viholliset, tässä teille musiikkia!

Presidenttiehdokas Donald Trumpin vaalitilaisuudessa eilen esitetty vaaliviisu on saanut internetissä hämmentyneen vastaanoton.

USA Freedom Kids -nimellä esiintynyt tyttötrio esitti Floridan Pensecolassa laulelman, jota kansainvälisessä mediassa on kuvailtu sanoilla muun muassa sanoilla ”ällistyttävä” ja ”kaamea”.

 

Kyseessä on epäilemättä tarttuva korvamato. Yltiöpatrioottisen vaalilaulun kahdessa säkeistössä ja kertosäkeessä toistetaan kymmenen kertaa sana vapaus.

Vapaasti suomennettuna tähän tapaan:

”Kun vapaus soittaa, vastaa puhelimeen. Nouse jaloillesi ja seiso ylväänä!”

”Vapauden viholliset, tässä teille musiikkia.

Antaa mennä pojat, lyödään ne!

Presidentti Donald Trump tietää miten Amerikasta tehdään suuri.”

Ilmeisesti viralliseksi Donald Trumpin vaaliveisuksi tarkoitettu laulu ei ole kuitenkaan uusi sävelmä. Kyseessä on toisinto sadan vuoden takaisesta tunnetusta amerikkalaisesta marssilaulusta Over there.

Laulun sävelsi amerikkalainen viihdetaiteilija George M. Cohan vuonna 1917. Laulua käytettiin innostamaan nuoria amerikkalaisia miehiä liittymään armeijaan ja taistelemaan ”hunneja” vastaan.

”Johnny, show the ’Hun’ you're a son-of-a-gun”, marssissa laulettiin. Eli vapaasti suomennettuna: Johnny näytä hunneille, että olet aseen lapsi.

Amerikkalaiset sotilaat lauloivat laulua molemmissa maailmansodissa. Wikipedian mukaan laulun julkaisuaikana amerikkalaiset uskoivat, että Euroopassa puhjennut maailmansota jäisi lyhyeksi, ja laulu heijasteli näitä tuntoja.

Alkuperäisessä marssilaulussa kehotetaan viemään maailmalle viestiä, että ”jenkit ovat tulossa”. Amerikkalaiset ovat marssimassa ”tuonne jonnekin”, eivätkä palaa ennen kuin homma on hoidettu.

Donald Trumpin versiossa alkuperäinen sanoma on kuitenkin käännetty piirun verran sisäpoliittisempaan muotoon. Ensimmäinen ”Over there” kertosäkeessä on muutettu muotoon ”over here”.

Vaalilaulun kertosäe kuuluu:

”Over here, USA! Over there, USA!

Freedom and liberty everywhere”

Helppoa se ei tule olemaan, vaaliviisussa luvataan, mutta amerikkalaisten pitää seistä ylväänä ja vastata vapauden kutsuun.

Näin valitaan Yhdysvaltojen presidentti
Näin valitaan Yhdysvaltojen presidentti
Yhdysvaltojen presidentin valinta on monivaiheinen kisa, joka huipentuu marraskuussa 2016. Grafiikkavideo selittää päävaiheet alle kahdessa minuutissa.
Tällainen mies on presidentiksi haluava Donald Trump
Tällainen mies on presidentiksi haluava Donald Trump
Yhdysvaltojen presidentiksi haluava miljardööri Donald Trump on möläyttelijä, joka on suututtanut monet. Suorapuheisuudestaan huolimatta noin neljäsosa republikaanisen puolueen kannattajista haluaa hänet presidenttiehdokkaakseen.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat