Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helvetin enkelit alkoivat pakolaisten tukijoiksi Tanskassa – tuomitsevat jaottelun ”heihin ja meihin”

Tanskan Helvetin enkelit julkaisi maahan tulevia pakolaisia ja turvapaikanhakijoita puolustavan tiedotteen, jossa he kehottivat ihmisiä suuntaamaan vihansa viattomien pakolaisten sijasta oikeisiin kohteisiin.

Ulkomaat
 
Ian Hodgson / Reuters
Tanskalaiset Helvetin enkelit vierailulla Englannissa.
Tanskalaiset Helvetin enkelit vierailulla Englannissa. Kuva: Ian Hodgson / Reuters

Tanskassa turvapaikanhakijat ja muut pakolaiset saivat yllättävän tukijan, kun liivijengi Helvetin enkelit päätti tukea heitä julkisesti.

Tapahtumaketju sai alkunsa Fyens Stifstidende -lehdessä julkaistusta uutisesta, jossa paikallinen poliisi kertoi pyrkivänsä estämään Helvetin enkeleiden asettumisen Nyborgin kaupunkiin. Uutisen julkaisun jälkeen monet lukijat ottivat lehden toimitukseen yhteyttä kertoen, kuinka he turvapaikanhakijoiden sijaan ottaisivat mieluummin vaikka liivijengin naapurustoonsa.

”On melkein huvittavaa, että viisisataa pakolaista otetaan vastaan liput liehuen ja huutojen säestämänä, ja jos jotkut esittävät huolestuneisuutensa, heidät leimataan rasisteiksi. Viisi omissa oloissaan pysyttelevää motoristia meidän kuitenkin pitäisi kierittää tervassa ja höyhenissä ja ajaa heidät kaupungista”, lukija Lars Thomsen kirjoitti The Local -lehden mukaan.

Vastaavia kommentteja tuli useampia, kunnes Tanskan Helvetin enkelit puhalsivat pelin poikki julkaisemalla aiheesta oman tiedotteen.

Tiedotteessaan Helvetin enkelit kiittivät paikallisten tuesta, mutta tuomitsivat keskustelun ”heistä ja meistä”.

”Kuten monet maamme asukkaista, meidänkin joukossamme on jäseniä, joista yllättäen saapuva turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten suuri määrä on huolestuttavaa ja saattaa johtaa kulttuurisiin yhteentörmäyksiin. Siitä huolimatta, ei ole pakolaisten vika, että he hakeutuvat tänne turvaa ja parempaa elämää etsimään”, järjestön tiedotteessa sanotaan.

Helvetin enkeleiden mukaan asukkaiden pakolaisiin suuntaamalla vihalla on väärä kohde.

”Monien hyvää tarkoittavien pitäisi ennemmin kohdistaa vihansa niihin, joiden syytä Euroopan epäonninen tilanne on.”

Syyllisiä ovat järjestön mukaan Tanskan ja muiden EU-maiden poliitikot, Yhdysvaltojen ja Naton aggressiiviset toimet Syyriassa ja Libyassa, EU:n talouspakotteet, öljyteollisuuden väärinkäytökset, luonnonvarojen myrkyttäminen Afrikassa sekä mitä suurimmissa määrin kansainvälinen aseteollisuus, joka janoaa uusia yhteenottoja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat