Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Indonesian poliisi: terrori-iskujen takana laajempi koneisto

Ulkomaat
 
HS–AFP
Indonesian Jakartassa useita pommi-iskuja
Indonesian Jakartassa useita pommi-iskuja
Indonesian Jakartassa tehtiin torstaina useita pommi-iskuja. Viranomaiset epäilevät Isisiin sidoksissa olevan ryhmän olleen hyökkäysten takana.

Indonesian poliisi epäilee, että torstaina Jakartassa tehdyn terrori-iskun takana on laajempi verkosto. Poliisi teki perjantaina etsintöjä eri puolilla maailman suurinta muslimimaata.

Jakartaa koetelleissa räjähdyksissä ja tulitaistelussa kuoli viisi hyökkääjää, indonesialainen poliisi ja kanadalainen mies. Ainakin kaksikymmentä ihmistä loukkaantui.

Terroristijärjestö Isis ilmoittautui tuoreeltaan iskujen tekijäksi.

Indonesia kiristi heti tapahtumien jälkeen turvatoimia tärkeillä julkisilla paikoilla ja ulkomaisten suurlähetystöjen ympärillä. Jakartassa ja Balilla poliisi partioi mellakkavarusteissa ja rynnäkkökiväärien kanssa.

Poliisipäällikkö Badrodin Haiti sanoi toimittajille, että iskujen takana on luultavasti laajempi koneisto.

”Suunnittelijat, rahoittajat, tukijat jotka toimittavat tarvikkeet, kokoavat pommit, järjestävät majoituksen ja kulkuneuvot ja niin edelleen… Totta kai tämä on jonkun ryhmän työtä”, hän sanoi.

”Selvästikään tätä ei pannut toimeen viisi miestä. Tähän vaaditaan ryhmätyötä.”

Indonesian poliisi sanoi aiemmin perjantaina tunnistaneensa neljä viidestä iskussa kuolleesta hyökkääjästä. Raskaasti aseistautuneet poliisit tekivät ratsioita Jakartassa ja eri puolilla Indonesian saaristoa. Operaatiot johtivat Isisin lipun ja ”kirjojen ja julisteiden” takavarikointiin.

Poliisi ei ole vielä julkistanut tunnistettujen hyökkääjien nimiä, mutta se sanoi kahden heistä olleen viranomaisten etsimiä terrorismiepäiltyjä.

Viranomaiset syyttivät jo aiemmin teosta Katibah Nusantaraa, joka poliisin ja asiantuntijoiden mukaan on terroristijärjestö Isisin siipi. Se koostuu pääasiassa malaijin kieltä puhuvista indonesialaisista ja malesialaisista. Kyseessä olisi Katibah Nusantaran ensimmäinen isku alueella.

Kaakkois-Aasian muslimimaiden viranomaiset ovat toistuvasti varoittaneet, että Isisin riveihin liittyneet kansalaiset saattavat palattuaan toteuttaa terroritekoja kotimaissaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat