Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saksalaiskaupunki kielsi turvapaikanhakija­miehiltä julkiset uimahallit ahdistelun vuoksi

Ulkomaat
 
HS–AFP

Saksalaiskaupunki on kieltänyt miespuolisilta turvapaikanhakijoilta pääsyn julkisiin uimahalleihin sen jälkeen kun naiset valittivat ahdistelusta.

Länsi-Saksassa sijaitsevan Bornheimin kaupungin tiedottajan mukaan kielto koskee yli 18-vuotiaita turvapaikanhakijamiehiä. Hänen mukaansa kuusi ihmistä on jättänyt valituksen ”joidenkin siirtolaismiesten seksuaalisesti vastenmielisestä käyttäytymisestä uimahallissa”.

Toimenpiteen tarkoituksena on ”tehdä miehille selväksi, että Saksassa naisten oikeudet ovat loukkaamattomia”.

Viranomaiset ovat käyneet henkilökohtaisesti kolmessa uimahallien lähellä sijaitsevassa turvapaikanhakijoiden asuntolassa tiedottamassa asiasta. Heidän mukaansa kielto perutaan, kun näyttää siltä, että viesti on mennyt perille turvapaikanhakijoiden keskuudessa. Asiaa arvioidaan yhdessä asuntoloiden sosiaalityöntekijöiden kanssa.

Yleinen epäluottamus turvapaikanhakijoita kohtaan on kasvanut Saksassa Kölnin uudenvuoden joukkoahdistelun jälkeen.

Julkisen ARD-television teettämässä kyselyssä 48 prosenttia vastaajista sanoi pelkäävänsä pakolaisia, kun taas 50 prosenttia sanoi, ettei koe niin.

Saksaan saapui viime vuonna 1,1 miljoonaa turvapaikanhakijaa. Useimmat tulijat olivat Syyriasta, Afganistanista ja Irakista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat