Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yle: Poliisi epäilee Hotels.comin tietoturvaa – Yli sadan suomalaisasiakkaan tietoja viety varauksen jälkeen

Ulkomaat
 
Greg Girard
Näkymä Shanghain Grand Hyatt -hotellin 87. kerroksesta. Hyatt-ketju kertoi tietoturvaongelmista joulukuussa.
Näkymä Shanghain Grand Hyatt -hotellin 87. kerroksesta. Hyatt-ketju kertoi tietoturvaongelmista joulukuussa. Kuva: Greg Girard

Keskusrikospoliisi epäilee, että hotellivarauksia välittävän kansainvälisen Hotels.com-sivuston suomalaisasiakkailta on huijattu luottokorttitietoja. Asiasta kertoo Yleisradio.

Yli sata Hotels.comin kautta matkoja varannutta suomalaista on Ylen mukaan joutunut vuoden kuluessa joutunut maksuvälinehuijauksen uhriksi. Asiakastietojen avulla on tehty maksivälinepetoksia ympäri maailmaa.

Kyseessä on mahdollisesti tietoturva-aukko, joka ei kuitenkaan välttämättä ole juuri Hotels.comin järjestelmissä.

”Tiedot näyttäisivät vuotaneen rikollisille joko Hotels.comin, sen taustalla toimivan maksunvälittäjän tai joidenkin hotelliketjujen järjestelmistä. En pysty yksilöimään tarkasti sitä, mistä tiedot ovat vuotaneet”, rikosylikomisario Timo Piiroinen sanoo Ylelle.

Kuluneen vuoden aikana hotellialalla on kerrottu useaan otteeseen vakavista ongelmista tietosuojassa. Viimeksi yhdysvaltalainen Hyatt-hotellijätti kertoi löytäneensä viruksen järjestelmästä, joka käsitteli yhtiön maksuliikennettä osassa ketjun hotelleja.

Tietomurrot koskivat 250:tä hotellia, Hyatt kertoi perjantaina uutistoimisto Reutersin mukaan. Tietovarkaudet tapahtuivat elokuun 13. ja joulukuun 8. päivän välisenä aikana, mutta tiedossa ei vielä ole, kuinka moni asiakas on joutunut huijausten uhriksi. Hyatt julkaisi kotisivullaan listan hotelleista, joissa tietosuoja oli vaarantunut.

Viime vuonna myös ainakin Hilton- ja Mandarin Oriental -hotelliketjut kertoivat tietosuojaongelmista. Molemmat ketjut löysivät tietojärjestelmistään haittaohjelmistoa, jonka kautta oli kalasteltu asiakkaiden luottokorttitietoja.

Teknologialehti Wired kertoi maaliskuussa, että suurten hotelliketjujen WiFi-verkot ovat erittäin haavoittuvaisia.

HS ei tavoittanut Hotels.comin edustajia perjantai-iltana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat