Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Britannian ilmatieteen­laitokselta varoitus ”ankarasta” 10 asteen pakkasesta – Suomeen luvassa -30 astetta

Britanniassa muutaman asteen pakkaset ovat nyt kansallinen puheenaihe. Suomessa pakkanen kiristyy samaan aikaan jopa -30 asteeseen.

Ulkomaat
 
Britannian ilmatieteenlaitos MET varoittaa ankasta talvisäästä. Kuvakaappaus METin sivuilta.
Britannian ilmatieteenlaitos MET varoittaa ankasta talvisäästä. Kuvakaappaus METin sivuilta.

Britannian ilmatieteenlaitos MET antoi lauantaina varoituksen saarivaltiota pian kohtaavasta poikkeuksellisen ankarasta talvisäästä.

Skotlantiin ja Englannin pohjoisosiin odotetaan satavan viikonlopun aikana 1–3 senttiä lunta – ja paikoin peite saattaa kasvaa jopa 10-senttiseksi. Osassa Skotlantia saatetaan lisäksi kokea jopa 10 asteen pakkasia, ilmatieteenlaitos varoittaa.

Luonnollisesti pakkanen saattaa myös jäädyttää tiet, mikä tekee ajamisesta erityisen haastavaa. Nelivärisellä varoitusasteikolla sää on luokiteltu keltaiseksi, eli kolmanneksi vaarallisemmaksi.

Säävaroituksesta kertovat muun muassa The Independent ja The Telegraph.

Entä samaan aikaan Suomessa? Sunnuntaiksi lähes koko maahan on ennustettu nauttivan yli kymmenen asteen pakkasista: pääkaupunkiseudulla asteita on Ilmatieteen laitoksen mukaan -12 ja Lapissa jopa -30.

Suomessa Ilmatieteen laitos ei ole lauantaina antanut yhtään varoitusta maa-alueilla. Ajokeli tosin voi olla paikoin huono länsirannikolla ja Lapin länsiosissa.

Britannialaisten pakkaspelot saattavat kuulostaa monista suomalaisista huvittavilta. Useamman asteen pakkaset eivät kuitenkaan ole valtiossa yhtä yleisiä kuin Suomessa. Etelä-Britanniassa keskilämpötila on tammikuussa 4–6 asteen tietämillä ja aivan pohjoisimmassakin Skotlannissa nollassa asteessa.

Britanniassa päästään kuitenkin pian nauttimaan jälleen leudoimmista keleistä: pakkaset tuoneen arktisen ilmamassan uskotaan väistyvän saarivaltion päältä jo sunnuntain jälkeen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat