Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Iran raivostui Yhdysvaltojen uusista pakotteista

Amerikkalaiset vastustavat nyt Iranin ballististen ohjusten kehittämistä.

Ulkomaat
 
Reuters
”Mikä tahansa toimi synnyttää vastatoimen”, Iranin presidentti Hassan Rouhani lehdistötilaisuudessa Teheranissa sunnuntaina. Tänään maanantaina maan ulkoministeriö moitti uusia pakotteita ja ilmoitti edistävänsä entistä ponnekkaammin ballististen ohjusten ohjelmaansa.
”Mikä tahansa toimi synnyttää vastatoimen”, Iranin presidentti Hassan Rouhani lehdistötilaisuudessa Teheranissa sunnuntaina. Tänään maanantaina maan ulkoministeriö moitti uusia pakotteita ja ilmoitti edistävänsä entistä ponnekkaammin ballististen ohjusten ohjelmaansa. Kuva: Reuters

Iran raivostui maanantaina Yhdysvalloille, joka asetti uusia pakotteita vain päivä sen jälkeen, kun Yhdysvallat ja EU olivat kertoneet lauantaina viimein luopuvansa Iranin ydinohjelman aiheuttamista tiukoista talouspakotteista.

”Yhdysvaltojen pakotteilla Iranin ballististen ohjusten ohjelmaa vastaan ei ole laillista tai moraalista oikeutusta”, Iranin ulkoministeriön edustaja Hossein Jaberi totesi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Sunnuntaina Yhdysvallat asetti pakotteita niitä vastaan, jotka ovat osallisia Iranin ballististen ohjusten kehittämisessä. Listalla on 11 henkilöä ja yritystä.

Pakotteista kerrottiin pian sen jälkeen kun Iranissa olleet vangit pääsivät lähtemään maasta vankienvaihdon jälkeen. Pakotteita oli suunniteltu jo pidempään sen jälkeen, kun Iran oli lokakuussa rikkonut YK:n asettamaa kieltoa testata ydinkärkien kuljettamiseen käytettäviä ballistisia ohjuksia.

”Iran vastaa näihin raskauttaviin ja propagandistisiin toimiin edistämällä laillista ohjusohjelmaansa voimakkaammin kuin aiemmin ja kehittämällä puolustusvalmiuksiaan”, Iranin ulkoministeriö totesi tiedotteessaan. Sunnuntaina Iranin presidentti Hassan Rouhani puolestaan totesi, että ”mikä tahansa toimi synnyttää vastatoimen”.

Iran pitää Yhdysvaltojen asettamia ohjustenvastaisia pakotteita raivostuttavina, koska samalla amerikkalaiset tukevat Jaberin mukaan ”vuosittain kymmenillä miljardeilla dollareilla” liittolaisiaan Lähi-idässä.

Yhdysvalloissa erityisesti republikaanit ovat vastustaneet luopumista pakotteista Irania vastaan. Monet Yhdysvalloissa kun epäilevät, ettei Iran aio todellisuudessa luopua ydinohjelmastaan. Iran on puolustanut ballistisia ohjuksiaan sillä, ettei niitä ole suunniteltu kantamaan ydinkärkiä.

Amerikkalaiset ovat perustelleet uusia pakotteita turvallisuusuhalla.

”Iranin ballististen ohjusten ohjelma on merkittävä uhka alueelliselle ja maailmanlaajuiselle turvallisuudelle, ja ohjelmaan tullaan kohdistamaan kansainvälisiä pakotteita”, sanoi Yhdysvaltain terrorismin ja taloustiedustelun alivaltiosihteeri Adam J. Szubin Britannian yleisradion BBC:n mukaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat