Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nälkiintyneessä Madayassa on kuollut viisi viikossa – keksistä maksetaan 14 euroa

Ulkomaat
 
OMAR SANADIKI / REUTERS
Syyrian armeijan sotilas vartioi viime torstaina Madayan piiritetyn kaupungin asukkaita, jotka toivoivat pääsevänsä YK:n kuljetuksella pois.
Syyrian armeijan sotilas vartioi viime torstaina Madayan piiritetyn kaupungin asukkaita, jotka toivoivat pääsevänsä YK:n kuljetuksella pois. Kuva: OMAR SANADIKI / REUTERS

Viisi ihmistä on kuollut nälkään Madayassa Syyriassa viimeksi kuluneen viikon aikana, vaikka YK on toimittanut saarrettuun kaupunkiin kaksi avustuslastia.

Viimeksi kuluneen kuukauden aikana nälkäkuolemia on ollut 32.

Ruokapulan takia Madayassa voi joutua maksamaan yksittäisestä keksistä lähes 14 euroa ja kilosta jauhemaista äidinmaidonkorviketta lähes 290 euroa, kertoo YK:n raportti uutistoimisto Reutersin mukaan.

Noin 40 000 asukkaan Madaya on kapinallisten hallussa, ja Syyrian hallituksen joukot ovat piirittäneet sitä noin neljä kuukautta.

YK on onnistunut evakuoimaan kaupungista Syyrian hallituksen luvalla kymmenen ihmistä, mutta sen mukaan huomattavasti suurempi joukko tarvitsee kuljetusta sairaalahoitoon.

Paikalla käyneet avustustyöntekijät kuulivat YK:n mukaan, että Madayan ympärille olisi kätketty maamiinoja, joiden uhreiksi olisi joutunut ruokaa kaupungin laitamilta etsineitä ihmisiä.

YK:n arvion mukaan Syyriassa on yhteensä noin 15 saarrettua kaupunkia, joissa on jumissa yhteensä noin 450 000 ihmistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat