Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Britannian pääministeri David Cameron: Musliminaiset kouluun ja vapaiksi

Konservatiivipääministeri käynnisti maanantaina kampanjan musliminaisten aktivoimiseksi yhteiskunnassa. Yli viidennes musliminaisista puhuu englantia vain vähän tai ei ollenkaan.

Ulkomaat
 
Reuters
Britannian pääministeri David Cameron vieraili naistenkeskuksessa Leedissä maanantaina.
Britannian pääministeri David Cameron vieraili naistenkeskuksessa Leedissä maanantaina. Kuva: Reuters

Britannian pääministeri David Cameron käynnisti maanantaina kampanjan Britannian musliminaisten saamiseksi aktiivisiksi yhteiskunnan jäseniksi.

Konservatiivipääministeri on huolissaan nykytilasta, jossa iso osa maahanmuuttajataustaisia naisia – yleensä muslimeita – eristyy kielitaidottomina koteihinsa.

Peräti 22 prosenttia brittiläisistä musliminaisista eli 190 000 naista puhuu vähän tai ei ollenkaan englantia, Cameron huomautti maanantaina The Times -lehden julkaisemassa kirjoituksessa.

Täysin kielitaidottomia naisista on 40 000. Puutteellinen englannin taito estää itsenäisen elämän ja työssäkäynnin.

Pakistanilais-bangladeshilaistaustaisista naisista työelämän ulkopuolella on 60 prosenttia.

Pääministeri on huolissaan myös siitä, miten osa muslimiyhteisöstä ja erilaiset uskonnolliset elimet kuten sharia-tuomioistuimet yrittävät rajoittaa naisten elämää.

”Tämä on Britannia. Tässä maassa naiset ja tytöt saavat päättää omasta elämästään, omasta pukeutumisestaan ja siitä, ketä he rakastavat”, Cameron muistutti kirjoituksessaan.

Hänen mukaansa Britanniaan on syntynyt rinnakkaistodellisuus, joka rajoittaa etenkin naisten mahdollisuuksia. Cameronin mielestä tilannetta ei pidä hyväksyä poliittisen korrektiuden varjolla. Kyse on eräänlaisesta ”matalien odotuksien rasismista”.

”Emme koskaan pysty rakentamaan aidosti yhtenäistä Britanniaa, jos emme pidä nykyistä jämäkämmin kiinni liberaaleista arvoistamme.”

Naisten eristäminen valtavirran normaalista elämästä pelaa myös ääriliikkeiden pussiin. Nuoret eivät ymmärrä äitiään, eivätkä äidit nuoriaan, jos musliminaiset eivät puhu englantia ja poistu kotoaan.

Naisten oikeuksien polkeminen uskonnon ja kulttuurin varjolla on johtanut moniin haitallisiin käytäntöihin.

Naiset eivät ole saaneet osallistua esimerkiksi koulujen päättävien elinten kokouksiin, vaan heidän on pitänyt odottaa käytävällä miesten pitäessä kokoustaan. Ghettoutuneissa yhteisöissä nuoret naiset eivät saa aina poistua kotoaan ilman, että mukana on miespuolinen sukulainen.

Brittihallitus aikoo myös arvioida uudelleen sharia-tuomioistuinten aseman. Sharia-tuomioistuimet jakavat nyt neuvoja muun perheoikeuden alalla.

”Opetamme brittiläisiä arvoja, koska haluan jokaisen pojan ja tytön olevan ylpeä maastamme ja olevan aidosti osa sitä.”

Hallitus aikoo myös laittaa 20 miljoonaa puntaa eli noin 26 miljoonaa euroa musliminaisten englannin kielen opetukseen.

Konservatiivihallituksen kriitikot huomauttivat maanantaina, että hallitus leikkasi viime vuonna työnhakijoiden englannin kielen koulutusta. Työväenpuolueesta kuului myös kommentteja, jonka mukaan hallituksen hanke kouluttaa musliminaisia voi aiheuttaa vastareaktion muslimiyhteisöissä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat