Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Marokko pidätti belgialaisen, joka ”liittyy suoraan” Pariisin terrori-iskuihin

Ulkomaat
 
JACKY NAEGELEN
Pariisin marraskuisen iskun uhreja muistettiin Le Carillon -kahvilan edustalla marraskuun 19. päivä.
Pariisin marraskuisen iskun uhreja muistettiin Le Carillon -kahvilan edustalla marraskuun 19. päivä. Kuva: JACKY NAEGELEN

Marokko ilmoitti maanantaina pidättäneensä marokkolaistaustaisen Belgian kansalaisen, joka sen mukaan liittyy suoraan marraskuussa tehtyihin Pariisin terrori-iskuihin, kertovat uutistoimistot.

Perjantaina Casablancan lähistöllä rantakaupunki Muhammediassa pidätetyllä miehellä oli Marokon mukaan kontakteja joihinkin Pariisin hyökkääjistä. Hän on käynyt taistelemassa Syyriassa terroristijärjestö al-Nusran rintaman riveissä ja liittynyt sittemmin Isis-järjestöön, joka otti vastuun Pariisin iskuista.

Marokon sisäministeriö julkaisi miehen nimikirjaimet arabiaksi kirjoitettuna. Uutistoimisto Reutersin mukaan ne voi kääntää kirjoitusasuun J.A. tai G.A.

Epäilty oli matkustanut Syyriasta palattuaan Turkin, Saksan ja Belgian kautta Hollantiin, josta hän tuli Marokkoon.

Pidätetty mies ei siis ole viranomaisia pakoileva Salah Abdeslam, 26, jota epäillään yhdeksi iskujen pääsuunnittelijoista. Abdeslamista on annettu kansainvälinen etsintäkuulutus, ja hän on Pariisin iskujen pääepäillyistä ainoa, jonka uskotaan olevan yhä hengissä.

Ranskan kansalainen Abdeslam on syntynyt Belgiassa marokkolaistaustaiseen perheeseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat