Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ranska käyttää yli kaksi miljardia euroa työttömyyden vähentämiseen – uudesta työntekijästä yritykselle 2 000 euroa

Alle 250 työntekijän yrityksille luvataan tietyin ehdoin 2 000 euron palkkio jokaisesta uudesta työntekijästä, joka saa yli puolen vuoden sopimuksen.

Ulkomaat
 
REUTERS
Ranskan presidentti François Hollande kertoi uusista työllistämistoimista maanantaina Pariisissa.
Ranskan presidentti François Hollande kertoi uusista työllistämistoimista maanantaina Pariisissa. Kuva: REUTERS

Ranskan presidentti François Hollande ilmoitti maanantaina osoittavansa kaksi miljardia euroa toimiin, joilla vähennetään työttömyyttä.

Puolet summasta menee työttömien kouluttamisohjelmiin, kertoo uutistoimisto AFP.

Rahaa kuluu myös esimerkiksi kannustimiin, joiden tarkoitus on saada yritykset palkkaamaan lisää väkeä. Alle 250 työntekijän yrityksille luvataan tietyin ehdoin 2 000 euron palkkio jokaisesta uudesta työntekijästä, joka saa yli puolen vuoden sopimuksen. Sanomalehti Le Figaron mukaan tarjous on voimassa välittömästi.

Hollanden mukaan Ranska on ”taloudellisessa hätätilassa”. Sosialistipresidentti lupasi, että työttömyyden vähentämiseksi käytettäviä miljardeja ei kerätä korottamalla veroja vaan säästämällä muualta.

Ranskan työttömyysaste on noin kymmenen prosenttia, mikä vastaa lähes 3,6:ta miljoonaa työtöntä. Le Figaron mukaan työttömiä on 650 000 enemmän kuin Hollanden presidenttikauden alussa toukokuussa 2012.

Poliittiset vastustajat moittivat Hollanden uusia toimia niin sanotuksi tempputyöllistämiseksi, jolla hän laskee työttömien määrää vain väliaikaisesti auttamaan kampanjoinnissa ensi vuoden presidentinvaalien alla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat